11. kolo
09.07.2008 17:30 CET
3 : 4
(2:2)

Reportáž

Nalčik zaskočil Zenit a připsal si tři body

K překvapení došlo na Petrovskij Stadionu. Zenit Petrohrad po sedmigólové přestřelce nestačil na Spartak Nalčik. Prohrál 3:4.

V základní sestavě Zenitu se objevil i Andrej Aršavin, jehož budoucnost v klubu je stále nejistá. Úvodní minuty patřily Zenitu, který se rychlými přihrávkami pokoušel rozviklat obranu soupeře. Dvakrát zaútočil po pravém křídle. V prvním případě Zyrjanov přestřelil. Pak už padl gól. Tekke si sice nezpracoval ideálně přihrávku, ale míč se odrazil od nohy Amisulašviliho a vlastní gól byl na světě. Náhodný gól hru obou celků nezměnil. Nalčik se velkého jména soupeře nezalekl a odměnou mu byla vyrovnávající branka. Ve snaze zpacifikovat centr Samsonova se hlavou trefil do vlastní branky pro změnu Aňukov.

O minutu později zmrazil Petrovskij Stadion Kalimullin, kter využil zaváhání Širokova a Kima a chladnokrevně překonal Malafejeva. Zaskočený Zenit provázela řada nepřesností. Také hosté měli své mouchy a v obraně nepůsobili moc jistě, čehož Zenit brzy využil. Aršavin přihrál Zyrjanovovi a ten pálil přesně k tyči branky Chomiče. V závěru první půle si vytvořil Zenit tlak, ale hosté dokázali do konce prvních 45 minut uhájit stav 2:2.

V úvodu druhého dějství se Zenit dostal podruhé v zápase do vedení. Aršavin našel Domingueze, který následně poslal přesný centr na neobsazeného Tekkeho a Turek z třinácti metrů rozvlnil síť. Tekke mohl zvýšit, ale hlavou po rohovém kopu pálil vedle.

Obránce Nalčiku Džudovič byl v koncovce úspěšný. Po rohu Geterjeva se trefil kapitán Spartaku Nalčik hlavou. Zenit převzal otěže zápasu, ale z převahy nebyl schopen něco vytěžit. A Nalčik udeřil ze své přednosti – standardních situací. Po centru z levé strany se prosadil přes Kima zadák Amisulašvili. Nalčik vedl a připravoval se na závěrečný nápor Zenitu.

Zenitu se však ve zbývajícím čase v útoku nedařilo, chyběla agresivita a nápad. Gól se mu nepodařilo vsítit ani přesto, že v samotném závěru jeho hráči operovali blízko šestnáctky soupeře. Nutno dodat, že si Zenit moc šancí nevytvořil. Za zmínku stojí obětavý zákrok Chomiče proti Zyrjanovi. V dobré příležitosti se ocitl Aršavin, ale nedal. Nalčik si tak připsal senzační tři body z hřiště úřadujícího mistra.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0.

Zenit má jedinou prioritu. Dohnat ty před sebou. Bude konečně lepší terén (což technickým hráčům Petrohradu bude vyhovovat) a UEFU už mají úspěšně za sebou.

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit začíná dohrávat utkání a musí makat, aby se posunul tabulkou výše. Tip 1:0.

Reagovat
Shevchenko

Stane se.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nemělo by.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele