12. kolo
05.07.2008 17:30 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Spartak, Nalčik

Reportáž

Spartak Nalčik si připisuje zasloužené vítězství nad Šinnikem

Spartak Nalčik porazil Šinnik Jaroslavl a posunul se na sedmé místo před CSKA. Nalčik zápas po celou dobu ovládal a i přes překvapivé vyrovnání Šinniku dokázal vyhrát, navíc Mašukov zahodil penaltu.

Již od první minuty Spartak ovládal a diktoval tempo zápasu. Na branku Stepanova létala jedna střela za druhou. Navíc Šinnik poměrně často chyboval v obraně a bylo jen otázkou času, kdy Nalčik udeří. To se mu povedlo hned z první velké šance v 7. minutě, po zmatku v obraně hostí se před bránou nejlépe zorientoval Siradze a nedal brankářovi Šinniku šanci.

Hráči Spartaku si poté vytvořili ještě několik příležitostí, ale všechny mířily mimo branku. Okolo dvacáté minuty se probudil i Šinnik, který se zkoušel prosadit ze střední vzdálenosti, nebezpečnou střelu vyslal Buznikin, ovšem mimo bránu.

Jaroslavl poté na krátkou dobu převzala otěže zápasu, dokázala si připravit slibné šance a jednu z nich využila. Deset minut před koncem Bojarincev vystřelil na bránu, Chomič tuto střelu pouze vyrazil a pro Gorawského nebyl problém dopravit míč do sítě. V první minutě nastavení se mohli domácí znovu ujmout vedení, Kalimullin se dokázal uvolnit v pokutovém území, ale v obrovské šanci napálil míč jen do Stepanova.

Po přestávce se Spartak vrhl do útoku s cílem zajistit si vedení. Ve 49. minutě se domácí fanoušci dočkali, hrdina utkání Siradze nacentroval z rohového kopu přesně na hlavu Amisulašviliho, který nekompromisně zakončil.

Tento gól dodal Spartaku sebevědomí a začal si vytvářet další šance, v 61.minutě Mašukov ochotně upadl a zařídil pro svůj tým penaltu. Sám postižený však penaltu nedal, když netrefil branku.

Po zbytek zápasu se Nalčik soustředil spíše na obranu, hráči Šinniku už nedokázali vymyslet žádný nebezpečný útok a nakonec zaslouženě prohráli 1:2. Nalčik může naopak mrzet, že nedal více gólů.

Autor: Dominik Lupták / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele