čtvrtfinále
08.02.2023 21:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů FC Porto (© AFP)

Porto těsně vyzrálo na Académico Viseu a pošesté za sebou si zahraje semifinále Taça de Portugal

Porto zavítalo ve čtvrtfinále národního poháru na půdu druholigového týmu z Viseu a jeho postup mezi čtyřku nejlepších se rozhodně nerodil snadno. Stejného protivníka sice hladce porazilo před čtrnácti dny v semifinále Taça de Liga (3:0), ovšem tentokráte se strachovalo o výsledek až do samotného konce. Jediný gól tohoto středečního utkání vsítil pět minut po přestávce André Franco.

Favorizovaní hosté se celkem dlouho rozkoukávali a k ničemu nebezpečnému se nemohli dostat. Druholigový outsider z ničeho nic zahrozil ve 27. minutě, nicméně brankář Cláudio Ramos si s nebezpečnými centry z levé strany poradil. Vzápětí na druhé straně mohl skórovat Namaso, avšak jeho přízemní pokus ze čtrnácti metrů ukryl ve svých rukavicích pozorný gólman Gril.

Pár minut před výměnou stran se na opačné straně opřel do balónu André Clóvis, na jeho prudký křižný pas před branku však nikdo ze spoluhráčů nedosáhl. Rozhodující okamžik tohoto středečního utkání byl k vidění v 50. minutě. Po akci na pravém křídle odcentroval před hranici brakového území Uribe a našel zcela zapomenutého Franca, který razantní hlavičkou zblízka pokořil zcela bezmocného Ramose.

Svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa mohli pojistit svůj náskok za dalších pět minut, neboť po výborné kolmici Joãa Mária zkusil štěstí z mírného úhlu aktivní Namaso, jenže pravou konstrukci přeci jen minul zhruba o půl metru. Domácí vyzyvatel se až do závěrečného hvizdu na nic nezmohl, za svůj výkon se ale určitě nemusí stydět.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele