čtvrtfinále
12.01.2022 19:45 CET
0 : 1
po prodloužení
(0:0, 0:0)

Reportáž

Tondela udolala druholigové Rio Ave po prodloužení a postoupila do semifinále

Rio Ave sehrálo i ve čtvrtfinále národního poháru další velmi vyrovnanou partii s prvoligovým celkem, ovšem krátce po hodině hry přišlo o vyloučeného Aderllana Santose a nakonec gólem v prodloužení podlehlo Tondele nejtěsnějším poměrem 0:1. Hosté sice nepředvedli úplně optimální výkon, ovšem díky této cenné výhře se probojovali do semifinále a v něm narazí na vítěze čtvrtečního utkání mezi Portimonense SC - CD Mafra.

Středeční utkání zpočátku neoplývalo ofenzivními výpady a spíše byla k vidění taktická bitva. Domácí přitom mohli otevřít skóre již po necelých dvou odehraných minutách, ale tečovaná hlavička Pantalona proletěla o kousek vedle pravé tyče. Hosté si vytvořili první zajímavější možnost krátce po odehrané půlhodině, kdy ze střední distance napřáhl Boselli, avšak jeho kroucenou ránu ukryl v náručí připravený brankář Leonardo,.

Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil, domácí si výrazně zkomplikovali situaci v 63. minutě. Aderllana Santos totiž bezohledně přišlápl kotník Vitora Gomese a rozhodčí Artur Soares Dias mu po druhé žluté kartě ukázal také kartu červenou. Tento moment výrazně ovlivnil hru a šance byly k vidění na obou stranách. Nejprve vypálil ze dvaceti metrů nově příchozí Gabrielzinho a gólman Niasse vyboxoval balón do bezpečí.

Poté na opačné straně střílel z ideální pozice Pedro Augusto, jenže rozvlnil pouze boční síť. Rio Ave mělo blízko k vedení zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, neboť z dobrých pětadvaceti metrů vypálil Guga a balón se odrazil od spodního okraje břevna jen několik decimetrů před brankovou čáru. Síť sice vzápětí rozvlnil Gabrielzinho, avšak jeho trefa nebyla uznána kvůli zřetelnému ofsajdu.

Hostující klub si vytvořil v prodloužení souvislý tlak a rozhodující trefu vsítil v 96. minutě. Těsně předtím ještě trefil horní tyčku Salvador Agra, nicméně pak střídající Renat Dadashov využil parádního uvolnění od Telma Arcanja a ukázkovým lobem přehodil vyběhnutého Leonarda. Hosté si ve zbývajícím průběhu již pohlídali jednobrankový náskok a svému soupeři vůbec nic nedovolili.

Autor: Viktor Sandev / soccerway.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele