semifinále - 1. zápasy
03.03.2022 21:15 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Tondela je finále Tacy de Portugal daleko blíže, Mafru skolila v prvním duelu o tři branky

Zatím svůj nejhorší výkon v Portugalském poháru předvedla Mafra, dost překvapivý účastník semifinále působící na druhé nejvyšší úrovni, který v prvním klání na půdě Tondely obdržel tři góly a má k postupu do finále rozhodně daleko dále než jeho prvoligový soupeř. Ten se po nevalném období přece vzedmul v pravou chvíli, a utnul tak svou šňůru čtyř proher za sebou.

Už od úvodních minut byli domácí aktivnějším výběrem, v 6. minutě svou dělovkou Tiago Dantas prověřil schopnosti gólmana Renana, který musel stěží míč vyrážet nad své břevno, o pár chvil později vypálil tvrdě taktéž Rafael Barbosa, nicméně i v tomto případě si Renan mezi třemi tyčemi poradil. Až ve 38. minutě se nakonec Tondela dočkala asi své zasloužené odměny. Bebeto se snažil zpětnou přihrávkou pobídnout někoho z druhé vlny, a byť nenašel nikoho ze svých spoluhráčů, od vracejícího se Guie Ferreiry se míč odrazil až na zadní tyčku, odkud Tiago Dantas pohotově skóroval. A po přestávce pak ještě Mafra inkasovala dvakrát.

V 66. minutě se jal rozehrát standardní situaci Bebeto, svým obloučkem našel hlavu Manua Hernanda, a ačkoli jeho střela vypadala nenápadně, nakonec balón zapadl přesně na zadní tyč, k níž se Renan jen marně ohlédl. V 75. minutě Tondela zasadila hostům ještě onu třetí ránu, to když přihrávku zprava od Rafaela Barbosy zužitkoval bez zásadnějších obtíží Neto Borges.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele