semifinále - odvety
04.03.2021 21:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Benfica je ve finále Portugalského poháru, také v odvetě přehrála Estoril

S postupem do finále Tacy de Portugal neměla Benfica přílišné potíže. Druholigový Estoril, překvapení letošního ročníku Portugalského poháru, porazila už v prvním klání o dva góly a doma ho skolila stejným rozdílem. Hosté se každopádně za své působení v této soutěži určitě nemusejí stydět, za sebou nechali Boavistu, Rio Ave a Marítimo, tedy jiné celky Ligy NOS.

Pro As Águias představuje tahle fronta vlastně už jedinou, na níž můžou reálně triumfovat a získat cennou trofej do své sbírky v rámci této sezóny. V květnu se o ní mimo jiné poperou s Bragou, která, možná trochu nečekaně, vyřadila po semifinálovém dvojboji Porto. Ta by měla představovat papírově bezpochyby složitějšího protivníka, než jakým byl ten nynější.

Domácí se nepotřebovali již tolik hnát směrem dopředu, přece jenom disponovali potřebným náskokem k úspěchu, a ačkoli nepředvedli v tomto ohledu nijak dechberoucí výkon, byli přece o něco aktivnější. V 5. minutě vyslal štiplavou jedovatku Pedrinho a brankář Thiago musel být v pohotovosti, ve 36. minutě hlavičku usměrnil jen vedle hostující brány Otamendi.

Dvě minuty před obrátkou došlo na první změnu skóre. Stoper Hugo Gomes příliš laxně a pod tlakem doslova mizerně rozehrál, dotírající Chiquinho balón přenechal Goncalovi Ramosovi, který z vyložené pozice snadno zacílil. Výhru pak Benfice pečetil ještě střídající Waldschmidt v 90. minutě, to když zužitkoval přihrávku Taarabta po rychlém protiútoku a překonal Thiaga.

Autor: Patrik Sandev / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele