finále
23.05.2021 21:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Braga po pěti letech ovládla národní pohár, naopak Benfica letos opět zůstane bez trofeje

Fotbalisté Bragy nemohli být úplně spokojeni s letošní sezónou, avšak v samém závěru si přeci jen spravili chuť a díky výhře 2:0 nad Benficou dosáhli na nesmírně cenný triumf v Taça de Portugal, ze kterého se naposledy radovali v roce 2016. Naopak lisabonský gigant znovu vyšel naprázdno a druhý rok po sobě nepřidá do vitríny jediný pohár, navíc v lize obsadil až třetí pozici a tento ročník tak určitě považuje za neúspěšný.

Nedělní finále výrazně ovlivnil hned první zajímavější moment krátce po odehrané čtvrthodině. Parádní centr za obranu obdržel španělský forvard Abel Ruiz, proti kterému vyběhl mimo své pokutové území brankář Helton Leite a ve vyložené brankové příležitosti ho lehce atakoval, rozhodčí Nuno Almeida mu tak zcela po zásluze udělil přímou červenou kartu. Místo něho se tak musel postavit mezi tři tyče zkušený řecký gólman Odysseas Vlachodimos.

Domácí od tohoto okamžiku obléhali pokutové území protivníka a vedoucí branky se málem dočkali pět minut před přestávkou, jenže Ricardu Hortovi před zcela prázdnou brankou brilantně odkopl míč do zámezí skluzující Otamendi. Hosté sice měli blízko ke skórování v samém závěru první půle, kdy osamocený Weigl nevyzrál na vynikajícího Matheuse, jenomže ve třetí nastavení minutě nešťastně inkasovali.

SC se dostalo do vedení zásluhou Lucase Piazóna, jenž si všiml lehce vyběhnutého Vlachodimose, prokázal exkluzivní kopací techniku a svým přenádherným lobem z více jak třiceti metrů rozvlnil síť. Do druhého poločasu vlétla Braga velmi aktivně a ani ne po třech odehraných minutách mohl navýšit její náskok Ricardo Horta, jehož tvrdý projektil z patnácti metrů famózně odvrátil na rohový kop Vlachodimos.

Hostující strážce se musel činit i v následujícím průběhu, domácí totiž pálili jednu šanci za druhou. Na druhou stranu svého protivníka vůbec k ničemu nepouštěli a uklidňující trefu nakonec vsítili v 85. minutě. Pojistku přidal nesmírně aktivní Horta, jelikož převzal nahrávku do volného prostoru od Abela Ruize a z dvanácti metrů chladnokrevně zavěsil pod břevno. V nastaveném čase se dostali do rozmíšky Taarabt s Piazónem a duel pro ně skončil kvůli přímé červené kartě, na výsledku se ale už vůbec nic nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / bing.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele