čtvrtfinále
29.01.2021 21:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Porto čtvrtfinále Portugalského poháru zvládlo, venku skolilo Gil Vicente

Porto žádné překvapení nepřipustilo a postoupilo mezi čtyři nejlepší letošního ročníku Taça de Portugal. Svěřenci trenéra Sérgia Conceicaa si jakožto favorité tohoto měření sil poradili venku s Gil Vicente, které se nedostalo k žádné vstřelené brance. Jeho soupeř naopak ano, a to v obou poločasech, nejprve zásluhou Jesúse Corony a poté také i díky Mehdimu Taremimu.

Hosté vstoupili do utkání tou správnou nohou a už po deseti odehraných minutách potrestali velkou chybu svého protivníka. Joao Afonso mizerně rozehrál, čehož využil Díaz, ten si narazil na první dobrou s Taremim, jenž mu míč ihned vrátil, následný centr doletěl ve vápně ke Coronovi, který pak brejk zakončil pohotovým obloučkem přes gólmana Beunardeaua.

Navýšit náskok Dragoes se snažil ve 30. minutě rovněž Uribe, jenž měl k dispozici standardní situaci z opravdu velmi dobré pozice, vyslal nepříjemně plachtící pokus, ten ovšem nakonec pouze olízl vzdálenější tyčku. Až šest minut před přestávkou zahrozilo poprvé i Gil Vicente, vlastence si málem vsítil Taremi, brankář Diogo Costa však byl mezi třemi tyčemi připravený.

Zkraje druhého dějství se Porto vedení opět pokoušelo vylepšit, Corona přihrál v šestnáctce balón pod sebe, Díaz následně pravačkou hodlal zacílit, nasměroval ale svůj pokus pouze mimo bránu. V 54. minutě mohli naopak domácí vyrovnat, zpoza pokutového území slušně napřáhl levou nohou Lucas Mineiro, nicméně ke své smůle orazítkoval pouze brankovou konstrukci.

Záhy na to opět podnikali hosté, a to prostřednictvím stále neúnavného Díaze, jenže meruna po jeho zakončení skončila těsně nad břevnem. Až v 88. minutě byl nakonec odpor mužstva trenéra Ricarda Soarese definitivně zlomen. Střídající Sérgio Oliveira ve středu pole perfektně zapracoval, uvolnil nahrávkou naběhnuvšího si Taremiho, jenž Beunardeaua šikovně přelstil.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele