semifinále - odvety
03.03.2021 21:15 CET
2 : 3
(1:3)

Reportáž

Braga si vyšlápla na Porto a po překvapivě výhře 3:2 si zahraje finále národního poháru

Porto zažilo naprostý šok v semifinálové odvetě proti konkurenční Braze a i přes mohutný finiš ji nakonec podlehlo v poměru 2:3, vzhledem k úvodní remíze 1:1 na půdě SC tak nečekaně končí a loňský triumf v Taça de Portugal proto neobhájí. Hosté měli naprosto famózní vstup do tohoto středečního duelu a již po necelé půlhodině hry a vedli o tři branky. Vzápětí sice přišli o vyloučeného Cristiana Borju, ale i přesto udrželi postupový výsledek.

SC se probojovalo do finále národního poháru po pěti letech a o nejcennější trofej si to rozdá s lepším ze čtvrtečního utkání mezi Benficou a druholigovým Estorilem. Svěřenci trenéra Carlose Carvalhala začali naprosto famózně a hned svou první větší možnost z 9. minuty přetavili ve vedoucí gól. Ricardo Esgaio vymyslel nádhernou kolmici pro Lucase Piazóna, který zpětnou nahrávkou oslovil Abela Ruize a ten i díky teči Mbemby zamířil k pravé tyči.

Neuběhlo ani dalších pět minut a stejný hráč se prosadil i podruhé. Naprosto fenomenální přízemní souhru na jeden dotek předvedli Ali Musrati s Ricardem Hortou, druhý jmenovaný uvolnil rozběhnutého Ruize elegantní patičkou a teprve jednadvacetiletý španělský forvard ukázkově přehodil naprosto bezmocného brankáře Dioga Costu - 0:2. Ruiz byl nezastavitelný i v následujícím průběhu a v 19. minutě mohl dokonce zkompletovat bleskový hattrick.

Na levém křídle předvedl vyčerpávající dlouhý únik a balón si pak posunul do ideální palebné pozice, jenže z deseti metrů orazítkoval pouze břevno. Hosté se přeci jen dočkali třetího gólu za dalších devět minut. K přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů se postavil Piazón a míč naprosto neskutečným způsobem zakroutil do levé šibenice, zoufalý Costa se jen naprázdno proletěl vzduchem. Domácí od tohoto okamžiku přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a o dvě minuty později snížili.

Do černého se trefil Otávio, který si elegantně na prsa zpracoval dlouhý nákop v podání Corony a následně i z mírného úhlu překonal gólmana Matheuse přízemní střelou k bližší tyči. Braga si výrazně zkomplikovala svou situaci ve 34. minutě. Borja totiž zřetelně podrazil ve vyložené brankové možnosti Moussu Maregu a rozhodčí Artur Soares Dias mu po přezkoumání videozáznamu udělil přímou červenou kartu.

Hosté od této chvíle urputně bránili a celkem se jim dařilo zastavovat útočné akce protivníka. Po změně stran nejprve nevyzrál Marega tváří v tvář proti Matheusovi, poté na hostujícího strážce zblízka nevyzrál ani střídající íránský kanonýr Taremi. Domácí celek ještě vykřesal naději na vítězství v 75. minutě, jelikož Marega si výtečně zpracoval odražený balón a z dvanácti metrů ho uklidil do branky, ovšem FC i přes závěrečnou snahu další branku nepřidalo.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele