čtvrtfinále
27.01.2021 21:15 CET
1 : 3
po prodloužení
(1:0, 1:1)

Reportáž

Druholigový Estoril si zahraje semifinále Tacy de Portugal, zvládl divočinu na půdě Marítima

Druholigový Estoril se probojoval do semifinále Portugalského poháru. Aktuální lídr LigyPro totiž vyřadil po Boavistě a Riu Ave již třetího prvoligistu v řadě, tentokráte se před ním muselo sklonit Marítimo, které mimochodem tenhle poměrně divoký duel dohrávalo dokonce o devíti mužích v poli. O osudu čtvrtfinálového souboje muselo rozhodnout až prodloužení.

Pouze ve dvou případech letos hosté prohráli. V rámci čtvrtfinále Taça de Liga zaznamenali neúspěch s Bragou, tím dalším nezdarem bylo druholigové měření sil s Académicou, to se přitom datuje až do září loňského roku. Už po jedenadvacáté ubojovali po devadesáti odehraných minutách aspoň plichtu. A ve finále teď svého soupeře vyřadili z této soutěže.

Domácí přitom velmi dlouho drželi postupové naděje jednoznačně na své straně. Ujali se totiž ve 29. minutě průběžného vedení, to když Correa podnikl středem pole rychlý výpad, předal míč nalevo na Fábia Chinu, po jehož centru zacílil Tagueu hlavou za záda brankáře Thiaga. Estoril se nemohl gólově prosadit, až mu nakonec dopomohl ke skórování nařízený pokutový kop.

Gamboa v sokově šestnáctce trefil ruku beka Kerkeze, sám se jako exekutor penalty chopil a přelstil gólmana Caia Secca, a to v desáté minutě nastavení druhé půle. Situace se následně začala pro Marítimo vyvíjet značně nedobře, v 94. minutě totiž čelilo další desítce, nařízené za faul Caia Secca na Harramize, ale Gamboa nyní z bílého puntíku mířil pouze do zámezí.

Klub z Cascais však pokračoval v aktivitě i nadále a v 97. minutě se po přihrávce Pedra Empise se štěstím prosadil Lazare. Ve 102. minutě se po druhé žluté kartě a následné červené nechal vyloučit Cláudio Winck za vážně zbytečně ostrý zákrok vůči Pedrovi Empisovi u lajny. A přesilovku pak v sedmé minutě nastavení zužitkoval z brejku rychlonohý Harramiz.

Marítimo jenom korunovalo své pořádně nepovedené vystoupení v prodloužení v samém závěru. Frustraci dokonala i neuznaná branka Tagueua ze 117. minuty, který se nacházel v těsném ofsajdu, a naplno své negativní emoce projevil ve 120. minutě hlavně Edgar Costa, který byl zaslouženě vyloučený za hodně nevybíravé a bolestivé kopnutí Huga Gomese.

Autor: Patrik Sandev / abola.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele