semifinále - 1. zápasy
30.05.2023 20:00 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Venlo nezužitkovalo početní převahu a s Almere City na úvod jen remizovalo

Venlo se letos konečně hodlá vrátit mezi nizozemskou elitu a úvodní kolo baráže zvládlo ze všech tří účastníku nejlépe, jelikož vyhrálo oba dva duely, nicméně první zápas s ambiciózním Almere City mu už tolik nevyšel a po remíze 1:1 ho čeká na půdě soupeře velmi náročný úkol. VVV sice brzy vedlo, nicméně soupeř po necelé půlhodině hry vyrovnal, a pak i přes vyloučení hostujícího Dannyho Posta již žádný další gól nepadl.

Almere obsadilo v základní části druhé ligy třetí pozici a v úvodním kole play-off o prvoligovou příslušnost se trápilo, avšak teď až kromě nepovedeného začátku předvedlo zodpovědný výkon. Svěřenci trenéra Ricka Kruyse vstoupili do tohoto úterního střetnutí naprosto fantasticky a hned první větší šanci po sedmi odehraných minutách přetavili ve vedoucí gól.

Do vedení je poslal čtyřiadvacetiletý záložník Mitchell van Rooijen, který si po dobré práci Venemy na pravé straně šestnáctky udělal dostatek prostoru na hranici pokutového území a jeho tečovaný pokus zapadl přímo pod břevno za plachtícího gólmana Bakkera. Neuběhlo však ani dalších dvacet minut a hosté z ničeho nic srovnali po trefě zkušeného Anthonyho Limbombeho.

Osmadvacetiletý belgický útočník si navedl balón z levého křídla blíže do středu a jeho tečována rána z dvaadvaceti metrů proklouzla do sítě kolem marně se natahujícího gólmana Van der Gouwa. Od tohoto okamžiku tempo hry výrazně opadlo a ani jeden celek se k ničemu zásadnímu nedostával.

Almere si zkomplikovalo situaci v 70. minutě, neboť Post hodně nevybíravým způsobem atakoval Janssena a po přezkoumání videozáznamu uviděl od rozhodčího Van den Kerkhofa přímou červenou kartu, avšak hosté i v deseti ubránili nadějný nerozhodný výsledek až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele