semifinále - odvety
03.06.2023 16:30 CET
1 : 1
2:0 pen.
(0:0, 1:1)
Stadión:
 

Reportáž

Almere přešlo přes Venlo v netradičním penaltovém rozstřelu

Odvetné barážové vystoupení mezi Almere a Venlem přineslo nesmírně dramatickou zápletku, která vyvrcholila penaltovým rozstřelem, a v něm kuriózně neuspělo hned šest exekutorů z osmi. Do závěrečného kola baráže o Eredivisie se tak probojovalo domácí Almere a již příští týden se pokusí dostat mezi elitu přes prvoligový Emmen. Domácí měli v odvetě navrch a soupeře vysoko přestříleli, ale podařilo se jim vsítit jediný gól.

Výběr vedený trenérem Alexem Pastoorem byl nebezpečnější od úvodního hvizdu a během tří minut si vytvořil dvě solidní příležitosti, ale pokus Barbeta z mírného úhlu odvrátil gólman Van der Gouw do zámezí a poté hosté přečkali i následný obrovský závar po rohovém kopu z levé strany. Poté tempo hry opadlo a do konce prvního poločasu už stojí za zmínku jen rána Duijvestijne, která byla na poslední chvíli zablokována.

Almere zaslouženě otevřelo gólový účet pět minut po přestávce. Prosadit se dokázal aktivní Duijvestijn, jenž po hezké akci na levém křídle a následné odvrácené přihrávce uklidil odražený balón přímo do pravého spodního růžku mimo dosah bezmocného Van der Gouwa. VVV však od tohoto okamžiku výrazně ožilo a krátce po odehrané hodině srovnalo krok, když Soulaïman Allouch napřáhl z hranice šestnáctky a jeho nádherný kroucený projektil zapadl přímo do pravé šibenice za plachtícího gólmana Bakkera.

Pak se až do konce základní části nic zásadního nestalo a obrázek se příliš neměnil ani v prodloužení. Na konci první části mohli získat obrovskou výhodu hosté, jenomže pokus Yaşara skvěle zneškodnil Bakker a následně se hned dvakrát blýskl na brankové čáře bránící Akujobi, jelikož senzačně odkopl míč do bezpečí. Vzápětí na opačné straně neuspěli Resink s Hiltermanem a utkání tak dospělo do penaltového rozstřelu.

Venlo při této činnosti naprosto selhalo, neboť postupně neproměnili své pokutové kopy Venema, Allouch, Koglin ani De Boer, přičemž Bakker vytáhl tři famózní zákroky. V domácím dresu sice nejprve zaváhali Van La Parra s Alhaftem, nicméně poté skórovali Duijvestijn s Álvarem Peñou a na trávníku tedy propukla obrovská radost.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele