finále - 1. zápasy
06.06.2023 20:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Almere zaskočilo Emmen a po výhře 2:0 se výraznou měrou přiblížilo k Eredivisii

Prvoligový Emmen s přehledem zvládl úvodní kolo baráže proti Bredě (2:1, 2:0), ovšem první zápas finálového souboje v Almere mu nevyšel. Sobotní duel byl více jak hodinu hry velmi vyrovnaný, avšak poté se v rozmezí dvanácti minut hned dvakrát prosadil domácí kanonýr Lance Duijvestijn a na svěřence trenéra Dicka Lukkiena tak čeká v odvetě pořádný kus práce, aby udrželi prvoligovou licenci i pro příští ročník.

Celek z Almere přitom v úvodních dvou kolech baráže postoupil přes prodloužení, respektive až přes penaltový rozstřel, nicméně teď je velmi blízko ke splnění svého snu. První poločas tohoto úterního střetnutí mnoho zajímavých situací nenabídl, ale domácí mohli jít do vedení už po necelých dvou odehraných minutách, kdy po rohovém kopu z pravé strany odhlavičkoval míč do bezpečí těsně před brankovou čarou dobře postavený Burnet.

Hosté se z ničeho nic ozvali krátce po odehrané čtvrthodině, jelikož se El Messaoudi po vynikající narážečce s Živkovičem ocitl zcela osamocen před brankářem Bakkerem, jenomže z bezprostřední blízkosti ho trestuhodně nepřekonal. Asi rozhodující okamžik tohoto střetnutí nastal v rozmezí 63. - 65. minuty. Živkovič totiž ve vlastní šestnáctce nedovoleně poslal k zemi Van La Parru a zkušený rozhodčí Makkelie bez váhání ukázal na penaltový puntík.

K němu se postavil právě Duijvestijn a bez větších potíží uklidil svůj přízemní pokus do pravé poloviny branky, gólman Van der Hart si vybral opačnou stranu. Hosté se poté snažili za každou cenu vyrovnat a hned dvakrát se musel vytáhnout Bakker, Almere však z ničeho nic podruhé udeřilo v 77. minutě. Duijvestijn tentokráte využil skvělé přízemní kombinace svých spoluhráčů a po finálním centru Pascua z pravého křídla se štěstím dopravil balón doprostřed branky.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele