semifinále - 1. zápasy
18.05.2022 18:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Heracles prohrál v Rotterdamu o tři branky a je blízko sestupu

Heracles kvůli katastrofálnímu závěru základní části nakonec spadl do baráže a hned ve svém prvním utkání naprosto selhal, jelikož v Rotterdamu prohrál s Excelsiorem vysoko o tři branky a jeho naděje na udržení prvoligové licence výrazně klesly. Naopak SBV skvěle vykročilo za návratem do Eredivisie po tříleté pauze a v odvetě bude hájit dostatečný náskok, nicméně definitivně vyhráno ještě zdaleka nemá.

Domácí výběr začal aktivněji a již v úvodní čtvrthodině si vytvořil dvě nadějné možnosti, ovšem nejprve se blýskl brankář Bucker proti projektilu Thijse Dallingy a vzápětí pálil těsně nad horní tyčku Niemeijer. Mírný outsider vsítil vedoucí branku krátce po dvaceti odehraných minutách, kdy Marouan Azarkan obdržel přistrčení od Niemeijera a z deseti metrů vypálil přímo k bližší konstrukci.

Hosté od tohoto okamžiku ožili a v závěru první půle se snažili srovnat stav, jenomže Laursen pouze orazítkoval břevno a poté byl na poslední chvíli zablokován Hansson. Druhý poločas byl však jasně v režii Excelsioru, který přidal další dva góly a svého protivníka navíc vůbec k ničemu nepustil. Svůj náskok dokázal pojistit v 74. minutě zásluhou teprve jednadvacetiletého forvarda Dallingy.

Ten po hezké akci na pravém křídle převzal míč od nezastavitelného Niemeijera a z hranice brankového území pak bez potíží zamířil do levého spodního růžku. Neuběhlo ani dalších jedenáct minut a SBV dokonce přidalo třetí trefu, když se střídající Couhaib Driouech zbavil na levé straně hned dvou bránících protihráčů a následně propálil naprosto bezmocného Buckera.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl. soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele