finále - 1. zápasy
24.05.2022 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Excelsior proti Den Haagu dlouho vedl, o náskok však přišel v nastavení

Rotterdamský Excelsior navázal na dobré výkony z dvojzápasu s prvoligovým Heraclesem a i proti Den Haagu sahal po důležitém vítězství, jenomže nakonec kvůli trefě Sema Steijna z druhé minuty nastavení s ním pouze remizoval po výsledku 1:1 a v odvetě na půdě soupeře tak bude plnit úlohu mírného outsidera. Utkání probíhalo podle očekávání v opatrnějším duchu a vzhledem ke všem statistikám se dá říci, že remízový výsledek je zasloužený.

První poločas toho příliš zajímavého nepřinesl a za zmínku stojí jen jedna slibnější možnost ze samotného konce. Ve 43. minutě mohl hosty dostat do vedení Verheydt, který se v pokutovém území protivníka dostal k povedené hlavičce, ale svůj pokus nakonec poslal těsně nad břevno. Domácí po změně stran přidali a ani ne po dvou odehraných minutách se dostali do důležitého vedení.

Přesnou mušku měl teprve dvacetiletý forvard Marouan Azarkan, jenž si naběhl ke vzdálenější tyči po zpětné nahrávce od brankové čáry a neúspěšném zákroku chybujícího brankáře Wentgese, sám pak z deseti metrů okamžitě napálil balón do poloprázdné branky. Ani ne o deset minut později chtěl navýšit vedení SBV Wieffer, ovšem jeho přízemní pokus dokázal zkrotit ve svých rukavicích pozorný Wentges.

Ve zbývajícím průběhu se zdálo, že se výsledek už měnit nebude, avšak svěřenci trenéra Giovanniho Frankena z ničeho nic udeřili ve druhé nastavené minutě. Dvacetiletý záložník Steijn se po dlouhém nákopu z vlastní poloviny a prodloužené hlavičce Verheydta zbavil padajícího protihráče a pak chladnokrevně překonal gólmana Van Gassela pohotovou střelou doprostřed branky.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele