semifinále - odvety
21.05.2022 20:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Excelsior zdecimoval prvoligové Heracles i podruhé a zaslouženě postoupil do 3. kola baráže

Heracles nezvládlo ani svůj druhý barážový zápas s Excelsiorem a i přes brzké vedení nakonec podlehlo svému rotterdamskému rivalovi po výsledku 1:3. Celkově tak nestačilo na svého druholigového protivníka ve vysokém poměru 1:6 a po dlouhých sedmnácti letech strávených mezi nizozemskou elitou sestupuje o patro níže. Naopak SBV se výborně naladilo na závěrečné kolo baráže, ve kterém narazí na konkurenční Den Haag.

Domácí favorit prohrál v úvodním utkání jasně 0:3 a situaci tak určitě neměl lehkou, i přesto vstoupil do sobotního duelu aktivně a hned svou první větší možnost po necelé půlhodině hry přetavil ve vedoucí gól. K přímému volnému kopu z dobrých čtyřiceti metrů se postavil Başacıkoğlu a svým vynikajícím pasem našel ve středu pokutového území volného Sinana Bakişe, jenž svou hlavičku usměrnil přímo k levé konstrukci.

Ve zbytku prvního poločasu se nic dalšího nestalo, hosté se přiblížili k vytouženému úspěchu ani ne dvě minuty po změně stran. Vyrovnat dokázal mladý útočník Thijs Dallinga, jenž si po situaci 3 na 3 navedl balón na svou silnější pravačku a z hranice pokutového území zamířil přímo do vzdálenějšího spodního růžku. Od tohoto okamžiku se průběh naprosto změnil a Heracles začalo výrazně riskovat, což se mu ve zbývajícím průběhu vymstilo hned dvakrát.

Krátce po hodině hry otočil vývoj Mats Wieffer, který se po standardní situaci Baase z levé strany zjevil před hranicí brankového území a prudkou hlavičkou překonal bezmocného gólmana Buckera. Gólový účet tohoto střetnutí uzavřel v 83. minutě střídající Nikolas Agrafiotis, když po rychlém brejku a finální nahrávce Driouecha zavěsil z pěti metrů přesně pod břevno. Závěr zápasu výrazně ovlivnili nespokojení domácí fanoušci, kteří na několik minut přerušili průběh kvůli pyrotechnice, ovšem na konečný výsledek to nemělo žádný vliv.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele