semifinále - odvety
21.05.2022 16:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Den Haag porazil FC Eindhoven i podruhé a postoupil do závěrečné fáze baráže

Den Haag skvěle vstoupil také do odvetného zápasu 2. kola baráže a díky dalším dvěma brankám během necelé úvodní půlhodiny zvítězil v Eindhovenu po výsledku 2:1, tímto poměrem navíc uspěl již počtvrté za sebou. ADO se tak probojovalo do závěrečného kola baráže, ve kterém narazí na Excelsior, naopak cesta FC v tomto ročníku skončila a jeho čekání na návrat do Eredivisie se minimálně protáhne na šestačtyřicet let.

ADO již v prvním zápase brzy vedlo o dva góly a tento scénář téměř napodobilo také na půdě soupeře. Do vedení se dostalo krátce po odehrané čtvrthodině, kdy po hezké akci středem hřiště přistrčil Bourard míč na pravou stranu pro Thomase Verheydta, který s velkým přehledem zakroutil balón přímo do protějšího spodního růžku. Neuběhlo ani dalších jedenáct minut a hosté dokonce vedli o dvě trefy.

Po obloučku Steijna z pravé strany se snažil protlačit k míči aktivní Bourard, nicméně těsně před ním se snažil odhlavičkovat balón do bezpečí Collin Seedorf a smolně rozvlnil síť vlastní branky. Domácí od tohoto okamžiku ožili a zhruba deset minut před přestávkou mohli snížit, jenomže ve vyložené možnosti selhal Brym a pálil příliš vysoko.

Mírný favorit po změně stran nikam nespěchal a s přehledem si hlídal dostatečný dvoubrankový náskok. V předposlední minutě základní hrací doby sice inkasoval kvůli přesné hlavičce Mawouny Amevora z deseti metrů přímo do vzdálenější šibenice, avšak tato pozdní trefa nemohla překazit jeho zasloužený postup do finální části baráže.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele