2. kolo
20.05.2021 21:00 CET
1 : 1
3:4 pen.
(0:1, 1:1)

Reportáž

Emmen selhal hned v prvním kole baráže a po třech letech se loučí s první ligou

Emmen ke konci letošního prvoligového ročníku mohutně stahoval náskok svých soupeřů a jen o vlásek mu unikla přímá záchrana, jeho snažení nakonec vyznělo do ztracena. Ve svém úvodním duelu baráže proti houževnaté Bredě totiž nepotvrdil úlohu favorita a i přes několik vyložených možností v prodloužení jí nakonec podlehl v penaltovém rozstřelu, po tříletém působení v Eredivisii tak trochu nečekaně sestupuje do Eerste Divisie.

NAC je naopak poměrně blízko k vytouženému návratu mezi nizozemskou elitu po dvou letech strávených ve druhé lize a v neděli si to na vlastním stadionu rozdá o přímý postup s konkurenčním Nijmegenem. Svěřenci trenéra Maurice Steijna vstoupili do tohoto čtvrtečního duelu s obrovským nasazením a do vedení se dostali z první vážnější akce krátce po odehrané čtvrthodině, kdy se prosadil Lex Immers.

Velezkušený čtyřiatřicetiletý záložník využil fenomenálního dlouhého nákopu z vlastní poloviny a následného elegantního zpracování na prsa od Ramona Hendrikse, po závěrečné přihrávce téměř od brankové čáry totiž nemohl minout zcela odkrytou branku. Emmen pak hodně dlouho marně dobýval pozornou defenzivu soupeře, nicméně necelou čtvrthodinu před koncem základní hrací doby se dočkal kýženého vyrovnání.

Po vynikajícím centru z levého křídla chtěl hlavičkovat dánský útočník Nikolai Laursen, nicméně těsně před ním zasáhl míč taktéž hlavou právě Hendriks a z hranice brankového území nešťastně překonal vlastního brankáře Olije. Pak se už nic zásadního nestalo a zápas proto dospěl do prodloužení, ve kterém měl jasně navrch Emmen.

V jeho první polovině si vypracoval nejvýraznější příležitost Frei, jenž z hranice pokutového území pálil o kousek nad břevno, v závěrečné části nastaveného času skvěle zasáhl Olij proti přízemnímu pokusu Arauja a pak mířil Gladon z přímého volného kopu o decimetry vedle levé konstrukce.

Za nerozhodného stavu 1:1 tak následovala penaltová loterie, kterou odstartovala Breda a úvodní tři pokusy proměnila, zatímco za Emmen selhal ve třetí sérii Veendorp. Nicméně ve čtvrté sérii nezaváhal domácí Bijl a naopak svůj pokus neproměnil Malone, před pátou sadou byl tedy stav vyrovnaný (3:3). Avšak pak jeden z nejlepších hráčů Emmenu Sergio Peña nepřekonal fantastického Olije a naopak za Bredu vsítil rozhodující gól Mounir El Allouchi, jenž se chladnokrevně trefil přímo do pravého spodního rohu.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele