3. kolo - odvety
29.05.2011 16:30 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - FC Zwolle 2:2

Nakonec z toho bylo ještě velké drama a fotbalisté Venla si jistě mohou oddychnout, že dokázali vyhrát první duel na půdě Zwolle. To bylo návratu do elitní divize velice blízko, stačilo mu vsítit jedinou branku a Venlo by smutnilo. Nicméně domácí nakonec dokázali uhrát nerozhodný výsledek 2:2 a v celkovém poměru 4:3 se mohou radovat z další účasti v Eredivisii v příštím roce. Venlo podalo hlavně v samém konci heroický výkon.

V úvodním poločase domácí zaspali a pod dojmem toho, že mohou prohrát i 0:1, nezačali příliš zostra. Ba naopak nechali soupeře opět hrát a soustředili se podobně jako v úvodním duelu především na obranu. Jenže ta se složila jako domeček z karet po úvodní trefě Sjoerda Arse, který po faulu v pokutovém území úspěšně proměnil pokutový kop. Od této chvíle byli hosté houževnatější a snažili se dát uklidňující druhou branku, jenže stalo se právě naopak.

V poslední minutě totiž na druhé straně sudí srovnal stav pokutových kopů na 1:1 a domácí svou nabídnutou šanci využili. Penaltu proměnil maďarský záložník Balazs Toth. Po poločase se na stánku VVV začaly dít ještě zajímavější věci. Nejprve hrdina předchozího okamžiku Toth dostal v 56. minutě žlutou kartu. O tři minuty později se dokázalo Zwolle opět dostat do vedení a v tuto chvíli by směřoval duel do prodloužení.

O rozdílovou trefu se pohotově postaral Nassir Maachi. A s domácím týmem to začalo vypadat velice bledě v 68. minutě, kdy se po druhé žluté kartě předčasně do kabin pakoval Toth. Hosté tlačili a vytvořili si některé šance, jenže stále nedokázali najít na oslabeného soupeře recept. Ba naopak. Venlo v 87. minutě hrdinsky vyrovnalo zásluhou nigerijské hvězdičky Ahmeda Musy, který si elegantně vyměnil balón s krajanem Michaelem Uchebem.

Zwolle dostalo ještě větši výhodu v druhé minutě nastavení, stále by mu totiž stačilo skórovat pouze jednou a postupovalo by. Michael Timisela už jednu žlutou kartu na kontě měl, nicméně neudržel pusu na špacír a po hrubých slovech se musel rovnou pakovat do kabiny za přímou červenou kartu. Ani takovou výhodu ale hosté nevyužili a Venlo se tak nakonec šťastně v Eredivisii zachránilo.

Autor: Viktor Sandev / vvv-venlo.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele