3. kolo - 1. zápasy
26.05.2011 20:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

FC Zwolle - VVV Venlo 1:2

Venlo stejně jako v utkání na půdě Volendamu dokázalo na stánku svého soka zvítězit shodným poměrem 2:1 a výrazně se přiblížilo vytoužené záchraně. Nicméně utkání bylo velmi vyrovnané a dít věci se začaly až v samém závěru zápasu, kde se zrodily hned tři trefy a červená karta.

Osm tisíc diváku na stánku Zwolle čekalo na úvodní trefu až do 70. minuty, hosté během osmi minut ovšem vsítili hned dvě branky. Plamínek naděje na návrat do nejvyšší soutěže po osmi letech vykřesalo Zwolle dvě minuty před koncem, ovšem ani po vyloučení hostujícího hráče v 90. minutě se mu už srovnat stav nepodařilo. Druhý celek letošního ročníku druhé holandské ligy má stále větší naději na postup než jeho protějšek z Helmondu.

Nicméně domácí začali lépe a dvěma tvrdými nebezpečnými ranami se v úvodu zápasu předvedl Arne Slot. Hosty ale dvěma povedenými zásahy podržel gólman Dennis Gentenaar. Následně dokonce Danny Schreurs rozvlnil síť, avšak kvůli ofsajdu sudí branku neuznal. Jenže v dalším průběhu už hosté postupně začali přebírat otěže utkání a soupeře postupně začali přehrávat, dvacet minut před koncem se dočkali úvodní důležité trefy.

Útočník Michael Uchebo využil ztráty balónu a dokázal obelstít domácí obranu přihrávkou na spoluhráče Ahmeda Musu, který následně ze zadní lajny nahrával před prázdnou bránu nigerijskému útočníkovi Uchebovi - 0:1. Stejný hráč se předvedl znovu za necelých deset minut. Skvělou kličkovanou předvedl namlsaný Musa a Uchebo s přehledem zvyšoval - 0:2.

Od této chvíle padla na Venlo lehkomyslnost a poslední desetiminutovka přeci jen patřila domácím. Ti se v 88. minutě dočkali branky, když po obrovské chybě hrdiny Ucheba neměl problém se zakončením nejaktivnější muž v dresu Zwolle Slot. V samém závěru k tomu šel předčasně do sprch Ken Leemans, který předvedl nepochopitelný zákrok. Odveta je na programu v neděli na stánku De Koel od 16:30.

Autor: Viktor Sandev / vvv-venlo.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele