čtvrtfinále
10.02.2021 20:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Ajax udolal PSV díky dvěma trefám Hallera a po roce opět postoupil do semifinále poháru

Ajax během měsíce podruhé přivítal PSV a tentokráte nezaváhal, díky těsnému vítězství v poměru 2:1 postupuje do semifinále národního poháru. O svém úspěchu rozhodl již v prvním poločase, kdy se hned dvakrát trefil francouzský kanonýr Sébastien Haller, hosté se po změně stran zmohli už jen na snížení. Amsterdamský celek tak celkově vyhrál posedmé za sebou a před vyřazovací fází Evropské ligy se nachází ve vynikající formě.

Tento středeční duel naplnil očekávání a jedna útočná akce střídala druhou. Po úvodní opatrnější čtvrthodině poprvé zahrozil izraelský ostrostřelec Zahavi, jenž se snažil hlavičkovat do pravé šibenice, ovšem brankář Stekelenburg byl pozorný a míč ukryl ve svých rukavicích. Svěřenci Erika ten Haga šli z ničeho nic do vedení v 19. minutě. Haller totiž obdržel úžasnou kolmici do volného prostoru od Klaassena a balón náramně uklidil do protějšího horního růžku.

Neuběhlo ani dalších pět minut a stejný hráč skóroval podruhé. Tentokráte po rychlém přečíslení využil finální pobídky od Tadiče a zcela osamocen tečoval míč do sítě na hranici brankového území, gólman Unnerstall byl naprosto bezmocný. Domácí pokračovali v aktivitě i nadále a ještě do poločasu mohl zkompletovat svůj hattrick Haller, ale tentokráte hlavičkoval o kousek vedle. Následně zakončoval hlavou i Álvarez, jenže ten pro změnu mířil příliš vysoko.

Tým vedený koučem Rogerem Schmidtem zabral až těsně před přestávkou, avšak ve stoprocentní příležitosti totálně vyhořel Malen a jeho rána zblízka trestuhodně prolétla vedle pravé konstrukce. Domácí si po změně stran hlídali dostatečný náskok a definitivně pojistit ho chtěli v 53. minutě, to by však hlavičkujícího Antonyho nesměl skvěle vychytat pozorný Unnerstall. Hostům přeci jen svitla naděje na úspěch za dalších pět minut.

Na pravé straně šestnáctky se zjevil Dumfries a poslal přízemní nahrávku do nebezpečného prostoru, kde skluzující Jurriën Timber ve snaze odkopnout balón do bezpečí nešťastně zavěsil do vlastní branky. PSV začalo s přibývajícím čase stále více riskovat a Ajax se toho snažil využívat, nicméně když Neres netrefil levou tyč o decimetry a Unnerstall bravurně vychytal Tadiče i Blinda, tak se výsledek již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele