04.08.2023 20:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Oslavy hráčů PSV (© AFP)

PSV těsně zdolalo Feyenoord a potřetí za sebou ovládlo Superpohár

Eindhovenský gigant stejně jako v předchozích dvou letech skvěle vstoupil do nové sezóny a již potřetí v řadě hned v prvním soutěžním utkání sezóny získal cennou trofej. V předešlých dvou ročnících si vyšlápl na Ajax, tentokráte vsítil na stadionu De Kuip jediný gól proti úřadujícímu mistrovi Feyenoordu a nový trenér Peter Bosz tedy hned může slavit první velký úspěch. O vítěznou trefu se postaral Noa Lang zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Rotterdamský klub prožil skvělou loňskou sezónu a pod vedením úspěšného kouče Arneho Slota rozhodně chtěl získat tuto prestižní trofej, kterou naposledy přidal do své sbírky v roce 2018. V tomto vyrovnaném duelu před "domácím publikem" se musel poprvé obejít bez svého kapitána Orkuna Kökcüa či brazilského špílmachra Danila a směrem dopředu toho příliš nepředvedl.

Páteční utkání se přitom mohlo ubírat úplně jiným směrem, kdyby Feyenoord proměnil úvodní velkou možnost z 9. minuty. Na pravém křídle vymyslel skvělou přihrávku Jahanbakhsh a našel rozběhnutého Igora Paixãa, jenž ale z bezprostřední blízkosti nevyzrál na vyběhnutého brankáře Beníteze. Rotterdamský klub podruhé zahrozil v polovině úvodního dějství, ovšem po samostatné akci Giméneze nehlavičkoval příliš důrazně Stengs a našel jen rukavice připraveného Beníteze.

PSV se poprvé ozvalo až v samém závěru první půle, jenomže pozdější hrdina Lang pálil ze čtrnácti metrů příliš vysoko. Svěřenci kouče Bosze si vytvořili svou největší dosavadní možnost krátce po změně stran, avšak Teze svým přízemním pokusem nevyzrál na gólmana Bijlowa, trefil totiž jen jeho nohy. V 56. minutě na opačné straně dokázal rozvlnit síť aktivní Igor Paixão, nicméně jeho branka přeci jen neplatila kvůli těsnému ofsajdu.

Podobná situace nastala o pár minut později také na druhé straně, tentokráte však nepřelstil ofsajdovou past Babadi. Rozhodující okamžik nastal v 79. minutě. O triumfu PSV rozhodla nová posila Noa Lang, jenž přišel na začátku přestupového období z belgických Brugg za bezmála 12,5 miliónů eur. Svůj premiérový gól v novém působišti vsítil díky perfektnímu sklepnutí Saibariho a vzápětí ze šesti metrů neminul poloprázdnou branku. Feyenoord se poté ve zbývajícím průběhu k ničemu zásadnímu nedostal.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele