04.08.2018 18:00 CET
0 : 0
5:6 pen.
(0:0, 0:0)

Reportáž

Feyenoord přehrál PSV v penaltovém rozstřelu a získal Superpohár

Feyenoord ovládl podruhé za sebou nizozemský Superpohár, jelikož na stadionu Philips uhrál nerozhodný bezbrankový výsledek s domácím PSV a stejně jako v minulém roce proti Alkmaaru lépe zvládl velmi dramatický penaltový rozstřel. Rotterdamský celek tentokráte vstupoval do utkání v poněkud jiné pozici, neboť loni trofej získal jako vítěz Eredivisie, tentokráte si o Johan Cruijff Schaal zahrál díky úspěchu v národním poháru.

Eindhovenský výběr byl považován za mírného favorita, neboť se představil před vlastními fanoušky a navíc se mu nadmíru povedla příprava. Duel hned od začátku narušili příznivci Feyenoordu, protože na trávník naházeli pyrotechniku a hra tak byla na několik minut přerušena. První větší příležitost byla k vidění ve 25. minutě. U levé tyče se zjevil Larsson a jeden z bránících hráčů mu na poslední chvíli zabránil v zakončení do odkryté branky.

Jinak ale první poločas příliš vyložených možností nenabídl, oba soupeři se prezentovali pozornou hrou na vlastní polovině a nedělali téměř žádné chyby. Šest minut po přestávce dokázal po přímém volném kopu rozvlnit síť Luuk de Jong, avšak branka nemohla platit jednak kvůli hře rukou a také vinou nedovoleného zákroku vůči brankáři Bijlowovi. Za další dvě minuty byl na opačné straně blízko ke skórování hvězdný Robin van Persie.

Pětatřicetiletý útočník obdržel zpětnou přihrávku za hranici pokutového území a jeho následná rána levačkou z nějakých dvaceti metrů minula jen o decimetry vzdálenější konstrukci. Zhruba dvacet minut před koncem základní hrací doby hlavičkoval de Jong z osmi metrů do náruče Bijlowa, v 75. minutě vychytal strážce Feyenoordu i Mexičana Lozana. Asi největší příležitost celého střetnutí se zrodila o osm minut později a vypracovali si ji hosté.

Ze středu pokutového území vypálil velmi tvrdě nabíhající Vilhena a dokonce propálil gólmana Zoeta, nicméně míč nakonec proletěl o kousek mimo prostor tří tyčí. Po závěrečném hvizdu ihned následovaly kopy z pokutové značky. Prvním neúspěšným exekutorem se stal ve druhé sérii domácí Hendrix, jehož střelu k levé tyči fantasticky vytáhl Bijlow.

PSV se vrátil zpět do hry při čtvrtých pokusech, to selhal Larsson a trefil pouze stojícího Zoeta. Zlom nastal od sedmé série, kdy se začalo kazit. Po neúspěchu Amrabata neudržel nervy na uzdě Španěl Angeliño a branku vůbec netrefil, po zaváhání Rosaria nakonec rozhodl o cenné trofeji pro Feyenoord Jordy Clasie.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to by mohl být kvalitní match

Reagovat
Stiksxx

Sice nic neočekávám vzhlezem k tomu jak se nam otřásl cely tým v základech. Ale věřím ze mame výborný tym. Mame kvalitní náhrady za ty co odešli. Akorat u Angelina jsem si vsiml, ze brani trichu zbrkle a netrpelive. Uvidime. V přípravě se dařilo a kdybychom vyhráli, byl by to vynikající vstup sezony. Zatím mam z PSV radost.

Come on PSV, come on PSV!

Reagovat
Seydou Doumbia

Jaký byl zápas?

Reagovat
Stiksxx

hele já ho neviděl. Já už nestíhám se koukat na žádné zápasy PSV. Sem tam jo. Tak 5 za sezonu. Ale dle statistik jsme mohli být herně lepší, ale co jsem viděl highlights, tak na šance 50:50. No a pak ty prokleté pencle. Kdyby Angelino trefil bránu, tak jsme vyhráli. Jako u jediného Angelina šel golmič na druhou stranu. Jinak nás měl všechny přečtené. Pokaždé vystihl směr. Před penaltamaa byl záběr, jak sedí na lavičce a spolu s nějakým koučem probírají naše hráče. Normálně co hráč, to A4 s fotkou a pravděpodobně s nějakými statistikami.

Je to škoda no. Bylo to blízko.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jakto že už nemáš čas? To je škoda.

Reagovat
Stiksxx

Postavili jsme dům, tak dělám dokončovací práce kolem. Chci ještě letos kolaudovat. Pak přijde určitě rodina. Volný čas už nezbyde. A když už, tak málokdy v hrací čas třeba.

Reagovat
eL

Feyenoord

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele