čtvrtfinále
03.03.2021 18:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Pohárová jízda Essenu končí, po výhře 3:0 do semifinále postupuje Kiel

Fotbalisté Holsteinu Kiel poprvé v klubové historii postoupili do semifinále německého DFB-Pokalu. V utkání na půdě RW Essen ze čtvrté ligy zdaleka nepodali žádný dominantní výkon, dva slepené góly z prvního poločasu a pojišťovací trefa v samotném závěru jim ale stačily k vítězství 3:0.

Domácí Essen v roli outsidera ale nehrál vůbec špatně, v úvodu zápasu byli červenobílí aktivnější, do větších šancí se ale nedostávali. V šestadvacáté minutě naopak nejzkušenější hráč domácích Dennis Grote ve vápně fauloval hostujícího Poratha a daroval tak Kielu pokutový kop. Ten šel zahrávat záložník Alexander Mühling a střelou do protipohybu gólmana Davariho otevřel skóre.

O tři minuty později už to bylo 2:0. Nakopávaný míč do vápna totiž přesně našel osamoceného Bartelse, který jej hlavou posunul před bránu, kde jej Janni-Luca Serra pod padajícím Davarim propasíroval do sítě.

Hosté s vědomím dvoubrankového náskoku polevili a ve druhém poločase se tak aktivnější hrou prezentovali Essenští. Většinu jejich akcí však zastavily nepřesnosti, případně pozorná obrana hostů. Ti se stáhli do defenzivy a vyčkávali na možnosti rychlých protiútoků. Po jednom takovém mohl v 68. minutě zvýšit Bartels, jeho pokus po individuální akci ale zlikvidoval brankář Davari.

V 86. minutě mohli domácí závěr zápasu zdramatizovat, Heberova nebezpečná hlavička však mířila těsně vedle.

Místo toho se nakonec přece jen třetího gólu dočkal Holstein. V 89. minutě u půlící čáry vystihl rozehrávku domácích Hauptmann a bez váhání vyslal do brejku Joshuu Meese, který si s míčem naběhl do vápna a s pomocí teče jednoho z obránců propálil Davariho.

Kiel tak vůbec poprvé slaví postup do pohárového semifinále, senzační jízda Essenu končí čtvrtfinálovou porážkou 0:3.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (1)

Přidat komentář
eleven11

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele