1. zápas
02.07.2020 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Werder doma pouze remizoval s Heidenheimem

Za vydatného deště nebyli domácí na Weserstadionu tak odhodlaní a nekompromisní, jako o víkendu v posledním kole proti Kölnu, když soupeře přejeli 6:1. Tentokrát bylo znát, že jde skutečně o hodně, což by jistě potvrdil i Niklas Moisander, který byl v závěru vyloučen.

Zápas začal hodně opatrně. První vážnější pokus byl k vidění až v pětadvacáté minutě, kdy Tim Kleindienst, zřejmě nejznámější hráč výběru Franka Schmidta, vyzkoušel pozornost gólmana Pavlenky. Český brankář na balon nedosáhnul, ale situaci z pohledu domácích uklidnil sudí Zwayer, jelikož útočící fotbalista stál v ofsajdu.

Jaké to je skórovat z takové pozice a tím pádem pocítit zklamání z neuznaného gólu, si o tři minuty později zažil i Yuya Osako. Brémy zůstávaly více na balonu a v sedmatřicáté minutě se dočkali přímého kopu, který ovšem napálil Milot Rashica pouze do zdi. Krátce poté Kohfeldtovi svěřenci selhali v rozehrávce, jenže Maurice Multhaup se nabídnuté příležitosti zalekl.

První poločas více pozoruhodných momentů nepřinesl a ve druhé půli se na ně čekalo až do závěrečné patnáctiminutovky, jelikož předchozí snahy obou celků přicházely vniveč. Hru bundesligového klubu směrem dopředu oživil Fin Bartels. Nejprve připravil šanci pro Yuyu Osaka, jehož hlavička nebyla z nejpřesnějších, a potom sám nebezpečně vypálil.

Tři minuty před vypršením řádné hrací doby si na konto po faulu na Sebastiana Grisbecka připsal druhou žlutou kartu Niklas Moisander. I přes početní nevýhodu mohli domácí zvítězit. V 90. minutě brankář Kevin Müller na podmáčeném terénu neudržel míč, avšak Marnon Busch stačil před dotírajícím Joshuou Sargentem včas odkopnout pryč. Po bezbrankové remíze je zřejmé, že ve Voith-Areně to 6. července od 20:30 bude ještě pořádné fotbalové drama.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
Arnar Resmusonn

Už se těším na tento dvojzápas.

Hamburg si to neskutečně pokazil, v jejich případě bybta baráž byla hodně peprná.

Takto má Werder velkou možnost se udržet, navíc většina naráží dopadla lépe pro Bundesligovy tým.

Zajímá mě jak se s tím Heidenheim popere, zda li bude kvalitní soupeř a nebo třeba už dnes dostane tak na zadek že druhý zápas bude formalita

Reagovat
smazaný uživatel

Jako tohle jsem třeba já vůbec nečekal, že by doma Werder nevyhrál. Nicméně bezbranková remíza je pro ně pořád docela v pohodě. Venku stačí prostě neprohrát, ideálně dát branku, aby se vyhnuli ošemetnému prodloužení/penaltám. Snad nás nečeká překvápko. Mrzelo by mě to hlavně vůči našim reprezentantům :-)

Reagovat
Arnar Resmusonn

Já jsem hodně překvapený... jasně dají gól a bude to hned o dost lepší, jenže vzhledem k celé sezóně by nebylo divné kdyby prohráli a sestoupili.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsme dva. Vzhledem k tomu, jaký přišel hype v posledním kole, že při nich stáli všichni svatí, pokud nechceme rozebírat téma: konspirační teorie, tak jsem čekal, že doma vyhrají třeba 3:0 a druhý zápas bude formalita, tak jak si vlastně napsal ty. Doufám, že to neposerou. Jde mi ve finále hlavně o Čechy. Zase na druhou stranu, když by sestoupili, tak by Pavlenka konečně mohl zkusit zase lepší angažmá a Gebre třeba taky, ačkoli ten už je poměrně starý a spíš bych si u něj docela tipnul, že se vrátí do Čech dohrát kariéru. 33let už je docela věk na fotbalistu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele