odveta
06.07.2020 20:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Werder po hektickém závěru remizoval v Heidenhiemu 2:2 a o fous se udržel v Bundeslize

Tradiční účastník německé nejvyšší soutěže Werder Brémy nakonec zvládl náročný barážový souboj s Heidenheim a díky pondělní remíze 2:2 v odvetě udržel prvoligovou licenci i pro příští ročník. Po úvodním bezbrankovém výsledku na Weserstadionu mu pomohla vlastní branka Normana Theuerkaufa již ze třetí minuty, ve zbývajícím průběhu si i přes dva inkasované góly pohlídal postupový stav a podruhé v historii tak z Bundesligy nespadl.

Domácí výběr se za své vystoupení rozhodně stydět nemusí a ke své historicky premiérové účasti v Bundeslize neměl daleko, nicméně svůj sen si nakonec splnit nedokázal. Rozhodující moment celého dvojzápasu se zrodil pár desítek sekund po úvodním hvizdu, kdy se přihrávka Eggesteina odrazila od kopačky Sargenta k vracejícímu se Theuerkaufovi, jehož nehorázně smolná střela přesně zapadla do bližší šibenice a gólman Müller byl bezmocný.

Hosté mohli svůj náskok dokonce navýšit o šest minut později. Z necelých třiceti metrů napřáhl Rashica a Müller jeho bombu směřující pod břevno parádně vytáhl na rohový kop. Po následném rohovém kopu se znovu předvedl domácí strážce, tentokráte brilantně odvrátil do zámezí hlavičku kapitána Brém Klaassena. Pak se po vyložených šancích doslova slehla zem a až do konce úvodního dějství nebylo k vidění nic zajímavého.

Heidenheim vstoupil do druhého dějství s obrovským odhodláním a po pár sekundách mohl vyrovnat, nicméně poprvé v pondělním střetnutí musel ukázat něco ze svého umění český reprezentační brankář Pavlenka, který dělovku Schimmera ze střední distance brilantně vyrazil do strany. Po následném rohovém kopu se propracoval k hlavičce střídající Otto, jenomže tomu zakončení nesedlo a prostor tří tyčí minul o mnoho metrů.

Werder chtěl dostat protivníka na kolena co nejdříve a málem se mu to povedlo v 58. minutě, jenomže Müller se nejprve blýskl reflexivním zákrokem proti přízemní bombě Ludwiga Augustinssona a poté úžasně vyškrábl i projektil aktivního Sargenta. Domácí začali hrát s přibývajícím časem na velké riziko a v 85. minutě vykřesal naději na postup kanonýr Tim Kleindienst, jenž po dělovce Mohra do břevna snadno rozvlnil síť svou dorážkou.

Brémy se mohly definitivně uklidnit ve čtvrté minutě nastavení, to totiž na pravém křídle předvedl úchvatný průnik Bartels a předložil lahůdku pro Augustinssona, jenž zcela odkrytou branku neminul - 1:2. Vzápětí sice druhý český krajánek Gebre Selassie zasáhl loktem do obličeje Mohra a nařízený pokutový kop proměnil Kleindienst střelou do pravého horního rohu, ovšem Heidenheimu to již nebylo nic platné.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz

Komentáře (77)

Přidat komentář
Arnar Resmusonn

Kohfeldt to řekl správně, hlavně psychika a ta musí Brémám po takové sezóně chybět. Hodně se těším na dnešní odvetu. Brémy stojí před obrovskou výzvou.

Reagovat
db18

Tak jestli tohle rozhodne o setrvání Werderu v lize tak to bude slušný...

https://twitter.com/javoiani/status/1280208685885767681

Reagovat
Stannis Baratheon

Škoda že je to zřejmě točené na tamagoči

Reagovat
db18

Ostatní videa mají geoblokaci.

Tady je to ale už v lepší kvalitě a z lepších úhlů:

https://www.onlajny.com/match/index/date/2020-07-06/id/304156

Reagovat
Stannis Baratheon

dík

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Ten je parádní

Reagovat
Kucka

Reagovat
Stannis Baratheon

Většině klubů bych proti Werderu přál, ale Heidenheim se mi moc zajímavý nezdá.

Reagovat
andrew96

Mně jo. Skromný lokální celek, který žije svůj sen.

Reagovat
Wyrda

Pavlenka po sezone odejde nebo zůstane jestli se Werder udrží?

Reagovat
db18

Nevím, jestli dřív praskne ta pánev nebo moje hlava...

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
andrew96

Tzv. württemberská řehtačka.

Reagovat
andrew96

Füllkrug první zápas mizerný, ve druhém se podepíše pod gól Heidenheimu...tak se bojuje po zranění o základ.

Reagovat
smazaný uživatel

Když bude konec 1:1, vyhrávají Brémy? Tedy klasická poharova matematika, nebo to mají jinak?

Reagovat
Kixi Syhimour

Jo, normálně góly na hřišti soupeře

Reagovat
Kixi Syhimour

Kdyby dal břevno .

Gratulace Werderu a stasovi, leč chápu, že by mu pád tolik nevadil, jak psal.

Reagovat
Kily

jako bylo by to stylové a ještě stylovější teď s tou penaltou pro domácí

Reagovat
Kixi Syhimour

to si nechci představovat

Reagovat
Kixi Syhimour

Jistě

Reagovat
andrew96

Kohfeldt

Reagovat
db18

Těžce nezvládá...

Reagovat
Kucka

Gebre tam šel hodně na hovado

Reagovat
db18

Gebre

Reagovat
Arnar Resmusonn

Ten vlastňák byl úžasný dlouho jsem se.tak nezasmál

Dobře že Brémy nesestoupili jen škoda že hned po gólu nešel na hřiště Pizarro...

Reagovat
REPLIKATOR

Werder

Reagovat
stas87

To bolo utrpenie..ta kokotina Gebreho na konci uplne vystihla celu sezonu. Kazdy druhy center znamena minimalne sancu supera, Heidenheim to nastastie dnes nezvladol a dost centrov odvratil Vogt sam. Theuerkauf smoliar zapasu, najprv vlastny gol a potom nezvladol suboj s Bartelsom. Eggestein totalne bez formy, to akym sposobom v prvej polke totalne zazdil center..tu zalohu dnes drzal Vogt a Klaassen, pretoze neumoznili kombinovat s Kleidienstom.

Kohfeldt dnes trafil zostavu, aj ten Friedl vyzeral ako futbalista na IV ako keby mal hrat na LV. Augustinsson posielal dnes vyrazne lepsie centre ako Friedl vo vela zapasoch. Ale co je fakt otrasne a len tak to nezmizne, to je absencia utocnika. Nikdy by som si nemyslel, ze Kruse bude tak chybat ale je to tak. Keby mal Claudio o pät rokov menej, tu rolu by zastupil on. Sargent je fajn, individualne schopny.ale splaseny, nema klud v zakonceniu a dost akcii zadrbe len tym, ze sa mu stretnu myslienky a vyberie zle rozhodnutie. Füllkrug sa mal pohadat po prvom zapase s Kohfeldtom, tak dnes hral len malo.

Ak si to zhrniem, tak v prvom zapase v nadstavenom case mal rozhodnutie na hlave Beermann, tam to mohlo skoncit 0-1. Augustinsson mohol trafit brvno a oni by v 90+7 oslavili postup z penalty...takto malo chybalo k vypadnutiu...ak na toto Baumann adekvatne nezareaguje, tak sme v problemoch aj o rok. Velke podakovanie patriu Unionu, oni nam dali tu sancu aby bolo o co hrat v poslednom kole. Usetrili sme dneskom 50 mega euro, preda sa snad len Rashica, vrati sa Lang, skonci Nuri a Claudio, otazne je ci ostane Langkamp. Nezmysel v podobe sedem milionov za Bittencourta ma ale serie. Za hostovanie Topraka a Bittencourta plus opcie sme uz zaplatili a este zaplatime celkom 14 milionov. Toprak hral len 12 zapasov. Pockam cez leto, co bude. Ale som skepticky, bez kvality v utoku to zasa bude len dolna polovica tabulky a strach o to, ci udrzime BL. Dufam, ze nebudeme ako HSV, utekat tomu v kuse 3-4 roky a aj tak to ich to dobehlo. My sme to udrzali, teraz im ale budem priat postup nech si zahrame Nordderby v BL.

P.S. Vykupit takeho Aayhana by mi vobec nevadilo. My ale chceme Stögera a z toho odvareny nie som.

Reagovat
smazaný uživatel

Návrat Kruseho asi nepřipadá v úvahu co?

Reagovat
stas87

Nemyslim si to, on chce spät do BL ale do timu, ktory hra v europe. V kontakte mal byt s Bobicom, oslovit ho moze Zorc. Uprednostni sportove hladisko podla mna, takze do Werderu podla mna nezamieri. Jedine ze by dlho vyberal a potom by ho uz tlacil cas. Skor ma serie Selke, lebo ak na sebe cez leto nezapracuje, tak je nam zbytocny a platit za neho 15 mega je kokotina. Za tu cenu ho neudame a prerobi sa na nom.

Reagovat
smazaný uživatel

Eintracht ale v Evropě příští sezónu nebude... jediné že by dali 4 kousky v Baselu a pak vyhráli EL turnaj v NRW, Borussia má zase Hålanda, tak moc nerozumím výběr celků.

Na druhou stranu do Evropy mají blíže než Werder.

Reagovat
stas87

Zle napisane, chce do timu co sa bude pohybovat blizko poharovym prieckam. Co Eintracht splna, Werder bohuzial nie. BVB ma Halanda, ale ako dvojka do utoku tam nie je defacto nikto. Reus tam zahra, skusali tam Hazarda a k nicomu to nebolo.

Reagovat
Wyrda

U Pavlenky se o odchodu nespekuluje?

Reagovat
stas87

Nie, aktualne o neho nikto zaujem nema. Vedel by som si ho predstavit v BSC, ale oni zoberu mladsieho a podla mna lepsieho Köbela. Ten hostoval vo VfB ale ak sa ma rozhodnut medzi Stuggi a BSC, tak zoberie hlavne mesto. Baumanna si necha TSG a aby Köbel bol dvojka je skoda.

Reagovat
Rudnevs

Ohľadom toho útočníka; podľa Kickeru máte (rovnako ako HSV) záujem o Teroddeho.

Reagovat
stas87

Ak by to skoncilo zostupom, tak ok. V BL ale nie, to by bol druhy Burgstaller.

Reagovat
Rudnevs

Podľa mňa je lepší než Burgstaller. Burgstaller bol vždy skôr bojovník, nemal taký obrovský čuch na góly a navyše mám pocit, že je čím ďalej tým horší. Po tejto sezóne by som ho i spolu so Schöpfom a Gregoritschom najradšej poslal niekam do Austrie Klagenfurt. Terodde bol naopak vždy skôr ten strelec s čuchom na góly. Ale súhlasím, že pre neho bude asi lepšia tá 2. BL, v Hamburgu by som ho stejne videl radšej.

Reagovat
stas87

Gregoritsch mal ale obdobia, kedy preukazal kvalitu na to, ze moze hrat v BL. To bolo ale asi len v drese FCA. To, co kedysi postihlo takeho Kostica ci Ostrzoleka, zrejme plati po HSV aj teraz na Schalke. Inde vyzeraju ti hraci slusne, no v drese Schalke a predtym v HSV su to drevaci. Schöpf naopak plne zuzitkoval to, ze bol hracom becka v slusny plat a miesto v time ako je Schalke. Skoda ze HSV nechce Harnika aj nadalej, celkom sa obavam ze ostane u nas z dovodu skusenosti.

Reagovat
Rudnevs

Jj, Gregoritsch bol istú dobu dobrý, jednu sezónu mal fakt skvelú, ale čo si pamätám, tak už pred príchodom do Schalke mu to ani v tom Augsburgu moc nešlo. Ale dobré je, že prišiel len na hosťovanie, ja som bol vtedy tiež zástancom toho, aby to s ním Schalke skúsilo, holt to nevyšlo no, ale aspoň na ňom nič Schalke nestratilo. Viem si predstaviť, že keby bol ešte v Schalke Heidel, tak by ho v zime miesto hosťovania doviedol za tých 12 mio. € (či koľko to za neho chceli) a dal by mu k tomu ešte nejaky pekný plat.

Inak teda jasné, že teraz keď sa nedarilo a celý tím bol v špirále, tak hrali zle i hráči, ktorí by normálne hrali dobre, ale príde mi, že zrovna Schöpf s Burgstallerom boli dreváci i keď sa darilo. Harnik má tiež už najlepšie roky za sebou, jemu a Burgstallerovi by podľa mňa naozaj prospel návrat domov do Rakúska alebo prípane niekam do 2. BL, tam by mohli byť ešte platní útočníci, ale na bundesligu to už asi nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč Terodde skončil podobně jako Vydra, v druhé lize super, ale v první nehraje?

Reagovat
Modi6

Na německé poměry je Heidenheim vesnice. Jsem rád, že se zachránil Werder.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Pharrell

Hajzlové Werder stálo mě to tiket (-3,5)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bremy do bundesligy patri takze

Reagovat
Liquid

to HSV a Kaiserslautern také, ale nedělají to tam dobře a nějaký ten pátek už aj v Brémách

Reagovat
stas87

8, 11. 8, 13 a 10. To je pozicia Werderu v tabulke za poslednych pät rokov. To znamena, ze maju blizsie ku stredu tabulky ako k tomu, hrat to co HSV. Za ten cas VfB 2x spadlo, rovnako 2x spadol Hannover, HSV tomu zostupu utekalo tiez dlho. Werder ma v kadri relativne slusnych hracov, akurat po tejto sezone im vyrazne spadne hodnota. Eggestein ci Augustinsson mohli po minulej sezone odist za cca 15 mega, mozno viac keby dobru sezonu teraz potvrdili. Ja tam teda rozdiel vidim, Werder narozdiel od VfB, HSV ci H95 stale ten futbal nerobi tak zle, aby ho stretol zostup. V tom time musi surne najst goloveho utocnika a tato sezona sa nebude opakovat.

Reagovat
Liquid

myslím že vás teď čeká přelomová sezóna, která ukáže zdali tento rok byla jen vyjímka, pokud by z toho byla třeba záchrana na poslední chvíli i třeba to 13.místo, který je ale stále dole tak bych se obával osudu jako HSV, pokud to bude klidný střed můžete mít vyhráno

Reagovat
stas87

Chcelo by to najst noveho Diega, pretoze ta medzihra je strasne slaba. Vsetko dlho trva, kym sa lopta dostane do finalnej tretiny ihriska. Füllkrug teoreticky splna toho kvalitneho zakoncovatela, ale potrebuje k tomu to, aby mu viac prihravali a on mal moznost zakoncit. Nie je ako Kruse, ktory bol sikovny po individualnej stranke a sam si nasiel priestor na zakoncenie. Po korone bude o to viac dolezite, aby sa hrala aj nadalej BL, pretoze velke firmy budu velmi zvazovat podporu futbalu a za Werderom prave nestoji ziadny gigant. Skor je to o tom, ze podporu davaju stredne velke firmy a male firmy a dost z nich si rozmysli podporu futbalu. Preto bol dnesok velka vyhra.

Reagovat
Liquid

zápas jsem neviděl, přesto v prvním zápase měl Heidenheim skórovat, větší šance měli oni, Werder tedy nezvítězil ani v jednom barážovém zápase ale stačí jim to, odejde jim pravděpodobně nejlepší hráč Rashica a čeká je vela práce, protože byli velmi bídní po celou sezónu a s takovou se těžko zachrání v přístí sezóně, Heidenheim pokračovat v systematické práci a v přístí sezóně postoupit společně s Düsseldorfem a do baráže Kiel

Reagovat
Rudnevs

Za mňa by mohlo postúpiť HSV

Reagovat
Liquid

z těch velkých jmen mě kdysi v Německu byli asi nejsympatičtější, ty zápasy v LM kdy myslím hráli 4-4 s Juventusem kdy se proti nim myslím vyčervenal Zidane, měl jsem tam i někerý oblíbený hráče jako Argentinec Sorín, slavista Jarolím tam dělal roky kápa, ale ta poslední snad dekáda to je žumpa, legendy klubu se obracejí v hrobě, teď po tom Covidu jsem je viděl možná až 4x a vůbec mě nepřesvědčili, ostatně taky asi 9 hráčů tam bylo teď vyhozeno, samozřejmě je to největší jméno ve 2.lize a logicky budou mezi hlavními favority, celkově si tam nepřeju hlavně dvojici Norimberk + Hannover, byť zrovna Hannover se mi herně líbil po Covid pauze a to proto, že už jsou prostě za mě ukoukaný a pro mě ne moc zajímavý města/týmy, ostatně bych i raději ve dvojce viděl Ingolstadt než Norimberk, letos tuším po 5.kole jak jsme tu tipovali, tak v tu dobu vedlo Karlsruhe a nakonec se jen tak tak zachránilo, takže průběh sezónu může být hodně nepředvídatelný v Německu bych řekl i více než kdekoliv jinde, právě v Hamburgu se o tom teď znova přesvědčili a to je už asi leckdo viděl prakticky jasně minimálně v baráži

Reagovat
Rudnevs

Jj, tie tipy s Karlsruhe sa nakoniec ukázali ako riadne somariny Ono to tak občas býva, že kto chytí ten začiatok, tak sa dostane na víťaznú vlnu a následne má šancu na postup, ale v prípade KSC to tak nebolo.

Je pravda, že v HSV to najmä v tých posledných bundesligových rokoch bol veľký chaos, ale podľa mňa teraz už pracujú troška inak. Minimálne od príchodu Boldta je podľa mňa vidno, že už to nie je o nereálnych očakávaniach a preplatených posilách, teraz už je vedenie HSV trochu rozumnejšie. Dosť pomohlo aj to, že sa stiahol investor Kühne, ktorý predtým vytváral väčšinu toho chaosu a častokrát mali ľudia z vedenia kvôli jeho vplyvu zviazané ruky, čo celkovo nevytváralo dobré podmienky.

Reagovat
Liquid

K HSV abych byl zcela objektivní, tak musím říct, že letos měli fakt velkej pech, doma jim sudí nepískl dle mě evidentní penaltu v 94.minutě s Osnabrückem, a tak hráli jen 1:1 a v klíčovým zápase v Heidenheimu dostali góla až po čase nastavení, kdy už měl sudí píšťalku v puse, že pískne konec, kdybys měl porovnat kdo má větší šanci se udržet, Würzburg a Braunschweig ve dvojce nebo Bielefeld v bundeslize v nadcházející sezóně ?

Reagovat
Rudnevs

Podľa mňa skôr Würzburg s Braunschweigom, keďže usudzujem, že rozdiel medzi druhou a treťou ligou je menší než medzi prvou a druhou. Ale inak teda nie som nadšený z ich postupu. Vzhľadom na to, že v 3. Lige sú kluby ako Duisburg, Rostock, 1860, Kaiserslautern (z toho prvé tri menované mali ešte do posledných kôl šancu na postup), je trochu sklamanie, že nakoniec postúpili zrovna dva takéto relatívne nezaujímavé a nudné kluby.

Reagovat
eleven11

Hlavne chudák Meiderich,skoro celu ligu viedli a na konci to tak pokašlali!

Reagovat
Rudnevs

Duisburgu mi je ľúto, nakoniec celá 3. liga dopadla tak nejak o ničom.

Reagovat
stas87

Düsseldorf bude rozpredany, ja by som to prial Bochumu, zamiesat kartami moze aj Hannover. Ak dobre doplni kader, moze zasa hore hrat Darmstadt. Od Paderbornu necakam, ze by sa zapojili do boja o postup. Kiel by som rad videl hore, budu dokoncovat stadion a uz to bude vyzerat vyrazne lepsie. Sympaticky mi je aj Jahn, ti ale budu pokracovat vo stabilizacii v 2.BL. HSV ma podla mna väcsi sancu na postup v dalsej sezone ako teraz.

Reagovat
irik

Reagovat
Jan Horáček

V Německu je nyní nějaká petice, která požaduje spravedlivější zacházení s východoněmeckými kluby. Mj. požaduje, aby se letos z první a druhé ligy nesestupovalo, což by zachránilo Dynamo Drážďany https://secure.avaaz.org/community_petitions/de/dfbdfl_im_osten_geht_die_sonne_unter_1/?ekPmEUqb&utm_source=sharetools&utm_medium=email&utm_campaign=petition-1058847-im_osten_geht_die_sonne_unter&utm_term=PmEUqb%2Bde

Reagovat
DidusIneptus

Heidenheimu by bundesliga slušela. Ukázal že je to silný tým. Skoda,že se senzace nekonala.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukal jsem na soupisku toho soupeře Brém a to je nějaký hitler jugent, ne? Úplně samý Němci a jediný cizinec Rakušan

Reagovat
Rudnevs

Tak je to holt taký provinčný regionálny tím, ktorý v zahraničí moc neskautuje a privádza najmä hráčov z okolia.

Reagovat
ratusek

A ten rakušan tomu celému šéfuje ne?

Reagovat
dantetomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mayday

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
eleven11

Reagovat
PH8

Normálně bych řekl, že to přeji Heidenheimu, aby se ty klasické týmy Schalke, Brémy a podobně probrali a dali tomu nějakou koncepci a úroveň, když uvidí, že takhle můžou prohrát i s v podstatě vesnicí a sestoupit. Aby začali zase vytvářet nějaké hodnoty i v Evropě. Ale když tomu nepomohl pád HSV tak to asi žádný budíček není.

Reagovat
Rudnevs

Ono to nie je také jednoduché. Myslím, že kluby ako HSV a Schalke sú už “prebraté” a sú si vedomé svojej situácie, avšak dostať sa z nej, to už je druhá vec... A práve pri tom dostávaní sa z toho ti prehry s klubmi typu Heidenheim moc nepomôžu

Reagovat
stas87

Co ti pride na Werderu nekoncepcne? Casy, ked mali vyrazne slabsi kader a motali sa na spodku vdaka chybajucej kvalite su tak 4-5 rokov spät. Od tej doby vyberaju hracov, ktori nie su vylozene neperspektivni a klub ich z väcsej casti dokazal spenazit. Ci uz to bol Ujah, Selke, Di Santo, Delaney, Vestergaard ci Gnabry. Samozrejme, tiez nabrali starsich hracov ako Gondorf, Sahin, Toprak ci Harnik tak, aby vekovo vyvazili ten pomer mezi mladsimi hracmi. Ale to robi desiatky klubov, vynimka je snad len BVB ale ti tiez uz podpisali Witsela alebo Hummelsa. Schalke naopak zobralo hracov ako Konoplyanka, Bentaleb ci Skrzbyski, ktori zlyhali a uz v case ich prichodu si clovek vravel, ze tychto hracov prepalili na plate a ze sa klubu investicia do nich pravdepobodne nevrati. Tiez mali dobre prestupy ako Serdar ci Kabak, kde skonci pravdedpodobne v zisku, ale vdaka zlej prestupovej a financnej politike budu v najblizsej buducnosti odsudeni k tomu, brat hracov na hostovacky alebo cakat, kym hracom vyprsi zmluva a budu zadarmo. A tahat dole ich budu tranfery ako Embolo, kde zaplatili Bazileju 26,5 mega a predali ho do Gladbachu za desat. Dalej podpisali Geisa, kde taktiez prerobili, aj Di Santo sa nepodaril a Caicara z Bulharska za 4,5 mega bol tiez fail. No a ked k tomu vypadnu prijmy z europy a predaje ako Draxler za 43, Sane za 52 alebo Kehrer za 37 milionov, tak svoj dlh len navysujes. Schalke ma dlzoby vo vyske 197 milionov euro, spenazit mozu z toho kadra teraz akurat Kabaka a zrejme Serdara a aj ten Nübel im odisiel zadarmo..a to je dalsi problem. Nübel, Goretzka a Meyer boli hraci, za ktorych mohli dostat kludne 50-60 milionov a dostali jednu velku nulu. A to len vdaka neschpnosti dohovorit sa s hracom a jeho agentom. U Nübela velmi dlho otalali s ponuknutim zmluvy v case, ked bral male peniaze a bol dvojkou za Fährmannom...a Nübel im to potom vratil tym, ze nepredlzil zmluvu, ked uz bol jednotka. Takze Werder a Schalke sa nedaju porovnavat, pretoze Werder ma nizsi rozpocet a mensie ambicie. A je smutne, ze Schalke padlo na uroven prave Werderu, ktory vyklidil pozicie z boja o europu uz pred 8-9 rokmi.

Reagovat
Rudnevs

Súhlasím, že súčasné Schalke a súčasný Werder má každý tak trochu inú pozíciu a nedá sa to moc porovnávať. Zároveň sa ale podľa mňa dá porovnať súčasné Schalke a Werder z obdobia okolo roku 2010. Tam to bolo tak, že Allofs ku koncu prestal robiť podarené prestupy - viď Wesley, Arnautović, Elia, Ekici, Carlos Alberto, Avdic, Akpala, Silvestre... Káder sa postupne oslaboval a tam začal ten ústup zo špičky.

Pri Schalke sa tiež už momentálne dá povedať, že nové vedenie (Schneider & Reschke) pracuje koncepčnejšie (rovnako ako Baumann a spol. u vás) a nevytvára také prestupové prešlapy.

Reagovat
stas87

Keď Werder vyklidil pozície, tak do toho ešte prerábal Weserstadion, toto Schalke riesit nemuselo. To su dalsie peniaze, které Werder musel obetovať a ešte úplne neodhadli cenu tej rekonštrukcie a zaplatili viacej ako bolo povodne v pláne. Samozrejme že Allofs ku konci svojho pôsobenia mal failov ako Carlos Alberto, ktorý mal nahradiť Diega po odchode do Juventusu a takých zlych prestupov bolo viacej. Z Nürnbergu zobrali Ekiciho a bol dostupný Gündogan..a vieme kto akú kariéru nakoniec spravil. Ale od roku 2000 do roku 2010 toho Werderu vyšlo dosť a bol to myslím po Bayernu najúspešnejší tím toho obdobia.

Schalke vymenilo vedenie, už zrejme si dajú pozor na zmluvy ale najbližšie tri či štyri roky budú

hrať na spodku, bez šance na Európu. Werder v takej pasci nie je, ekonomicky na tom je lepšie. A ja budem zvedavý, čo z toho ten Reschke nakoniec vykúzlí. Pozíciu ma nezavidenia hodnú. Už v ďalšej sezóne sa môžu motať tam kde bol tento rok Werder..

Reagovat
smazaný uživatel

Gebre Sellasie

Reagovat
božský John

Tohle pravidlo o venkovnim golu obzvlast ted nedava zadny smysl. Domaci tym nema zadnou signifikantni vyhodu v podobe domacich priznivcu a prislo by mi lepsi, kdyby se rozhodlo normalne v prodlouzeni nebo pripadne na penalty.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Jan Horáček

Ona ta výhoda domácího prostředí nemusí spočívat jen v příznivcích, ale třeba i v lepší orientaci na hřišti, na které jsem zvyklý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele