1. zápas
23.05.2019 20:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Stuttgart nezačal s Unionem dobře a vybojoval s ním jen remízu 2:2

Stuttgart nevstoupil do baráže o udržení prvoligové licence zrovna nejlépe a v domácím prostředí nepotvrdil úlohu favorita proti berlínskému Unionu, se kterým se rozešel smírně v poměru 2:2. VfB tak potřebuje v pondělní odvetě minimálně jednou skórovat, jinak po dvou letech strávených mezi smetánkou opět spadne o patro níže. Naopak jeho protivník sebevědomě nakročil za svou historicky vůbec první účastí v německé nejvyšší soutěži.

Domácí přitom v průběhu čtvrtečního duelu hned dvakrát vedli, jenomže ani jednou náskok neudrželi a třetí rozdílovou trefu již vsítit nedokázali. Úvodní větší příležitost se zrodila po necelých deseti minutách hry. Didavi krásně uvolnil rozběhnutého Donise a ten se pokusil překvapit pravačkou, ovšem brankář Gikiewicz byl připraven a balón vyrazil do strany. Přesně v polovině první části mohl z ničeho nic udeřit berlínský celek.

Suleiman Abdullahi se uvolnil na pravém křídle a pak poslal přízemní centr před hranici brankového území, kde skluzujícího Anderssona vychytal fantastickým reflexivním zákrokem gólman Zieler. Stuttgart se dostal do vedení necelých pět minut před přestávkou. Úžasný únik po pravé straně předvedl Donis a pak zpětnou nahrávkou vybídl ke skórování Christiana Gentnera, jenž ze středu pokutového území nasměroval míč do sítě kolem Gikiewicze.

Jenomže neuběhly ani dvě minuty a Union bleskově odpověděl. Dvaadvacetiletý nigerijský útočník Abdullahi využil prodloužené hlavičky od Anderssona, efektivní kličkou se zbavil bránícího protihráče a nakonec z deseti metrů nekompromisně propálil Zielera. Domácím vrátil vedení třiatřicetiletý hvězdný útočník Mario Gómez a to šest minut po přestávce, v této sezóně se prosadil poosmé.

González po přihrávce středem hřiště uvolnil právě Gómeze, jenž napřáhl z hranice šestnáctky a i díky teči vracejícího Marvina Friedricha mohl zvedat ruce k nebi. Nicméně byl to právě Friedrich, který v 68. minutě zařídil konečný nerozhodný výsledek.

Po rohovém kopu Trimmela z pravé strany vyskočil nejvýše do vzduchu a z devíti metrů umístil balón přímo k pravé konstrukci mimo dosah marně se natahujícího Zielera. Zhruba čtvrthodiny před koncem mohl dokonce otočit vývoj Andersson, avšak proti jeho dalekonosné bombě brilantně zasáhl strážce VfB.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
RadekVonCZE

Union

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele