odveta
27.05.2019 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Union Berlín se postaral o překvapení, a proto si poprvé v historii zahraje Bundesligu

Union Berlín dokonal senzaci a poprvé v historii postoupil do 1. Bundesligy. V odvetném utkání baráže se totiž rozešel smírně v bezbrankovém poměru s konkurenčním Stuttgartem a díky úvodnímu nerozhodnému výsledku 2:2 se stává šestapadesátým německým klubem, který bude působit v první lize. Navíc se také může těšit na pikantní berlínské derby s Herthou. Naopak VfB po dvou letech sestupuje o patro níže.

Přitom hosté začali velmi dobře a už po necelých deseti minutách rozvlnili síť. K přímému volnému kopu z osmnácti metrů se postavil Aogo, nádherně obstřelil zeď a míč naprosto přesně usměrnil k levé tyči mimo dosah marně se natahujícího gólmana Gikiewicze. Ovšem rozhodčí Dingert po konzultaci s VAR nakonec tuto branku neuznal, neboť Argentinec González, nacházející se v ofsajdové pozici, bránil domácímu strážci ve výhledu.

V následujícím průběhu berlínský klub spolehlivě bránil a soupeře k ničemu nebezpečnému nepouštěl. Teprve v poslední minutě prvního dějství napřáhl z více jak třiceti metrů Zuber a Gikiewicz měl co dělat, aby jeho kroucený projektil vytěsnil do strany. Vzápětí hrací plochu zavalila mlha ze světlic hostujících fanoušků, nicméně po změně stran byl přeci jen nebezpečnější Union. Ten mohl otevřít skóre pondělního střetnutí v 65. minutě.

Talentovaný nigerijský útočník Abdullahi vypálil z patnácti metrů po zemi a orazítkoval bližší tyč, ke skórování mu vskutku chybělo jen několik centimetrů. Neuběhly ani další dvě minuty a Abdullahi trefil konstrukci branky podruhé, tentokráte po krásném obloučku za obranu mířil vleže z dvanácti metrů do podobného místa a opět mu chyběl kousek štěstí. S přibývajícím časem byla na hostujících hráčích znát stále větší nervozita.

V 89. minutě mohl přeci jen převrhnout misky vah na stranu mírného favorita francouzský obránce Pavard, jehož ránu z voleje z pětadvaceti metrů odvrátil Gikiewicz famózně jednoruč na rohový kop. Hosté se na nic jiného už nezmohli a po závěrečném hvizdu vypukly na trávníku velkolepé oslavy Unionu, kterých se zúčastnily i početné davy jásajících fanoušků.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kdo by hrál v sezoně 19-20 v případě postupu Unionu v 2. BL křoví? Za ta léta už to měli vychytané téměř k dokonalosti.

Reagovat
RadekVonCZE

Union

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele