semifinále - 1. zápasy
01.03.2022 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

AC Milán - Inter (© AFP)

První milánská bitva v Coppa Italia branku nepřinesla

Coppa Italia nabízí stejně jako v minulé sezoně prestižní milánské derby. V prvním zápase, ve kterém byl jako domácí tým veden AC Milán, branka nepadla a tak jsou šance na postup do finále nadále vyrovnané. Odveta se na San Siru uskuteční až 20. dubna.

Semifinále Coppa Italia se hraje na dva zápasy a ten první mezi milánskými rivaly skončil 0:0. Bezbranková remíza je vzhledem k průběhu utkání asi zasloužená. Zejména první poločas ale nenabídl vůbec špatné tempo. AC Milán se musel opět obejít bez Zlatana Ibrahimoviće, takže na hrotu se objevil jako v ligových zápasech Olivier Giroud.

Od první minuty se na nic nečekalo a soupeři se do sebe pustili se vší vervou. Po deseti minutách měli Rossoneri na kopačce vedoucí gól, ale chybnou rozehrávku Handanoviče neproměnil Saelemaekers. Belgický záložník sice vypálil z první, jenomže slovinský brankář se stihl přemístit a balón vyrazit. Byla to vlastně největší šance v celém zápase. O minutu později zakončoval i Theo Hernández a branku netrefil Do příležitostí se dostával také Inter, nicméně nebezpečnější bylo AC. Leãova levačka se mezi tři tyče nevešla, navíc portugalský křídelník mohl přihrávat lépe postavenému spoluhráči.

Ve 26. minutě musel trenér Stefano Pioli poprvé střídat, neboť si kapitán Alessio Romagnoli přivodil zranění. Zápas měl dobré tempo a je velká škoda, že se ani jedna strana nedokázala v prvním poločase prosadit.

V největší šanci selhal Saelemaekers a stejný hráč měl další velkou možnost i na začátku druhého poločasu. Z bezprostřední blízkosti pálil jen do postaveného obránce. Inter dokázal častěji držet balón, ale ve svých šancí nebyl efektivní. To koneckonců platilo i na druhé straně a postupem času bylo čím dál zřejmé, že devadesát minut na vstřelení branky stačit nebude. Simone Inzaghi a Stefano Pioli využili všechna střídání, ale bez kýženého efektu. Gól nepadl ani v nastavení a tak o postupujícím do finále Italského poháru rozhodne až odveta.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (14)

Přidat komentář
Dejwa

čas se vzpamatovat, FORZA INTER!

Reagovat
Pharrell

FORZA AC MILAN

Reagovat
cizinec

Forza Inter

Reagovat
milanista9

FORZA MILAN

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
fero_hora

ak fanda ac už dlhšie sledujem fantistickú prácu lekárov fyzioterap etc v interi. neuveriteľne málo zranených už druhý rok. pekne

Reagovat
smazaný uživatel

Platí tady pravidlo o zvýhodnění 'venkovních' gólů?

Reagovat
Votas

jo. Z nějakýho asi romantickýho důvodu si to Coppa nechala, takže je jasný, že vypadneme po další remíze.

Reagovat
Shevchenko

mazec semifinále LM 2003 incoming

Reagovat
Mihal

Zo vsetkych zapasov proti AC tuto sezonu hrame v tomto zatial jednoznacne najhorsie.

Reagovat
Panděvova ofina

Uf. Už toho Martineze střídej, ten je uplně mimo formu

Reagovat
Mihal

Zbytocny zapas

Reagovat
Shevchenko

Tohle se fakt mohlo hrát na jeden zápas.

Reagovat
PISTOLERO

Bohužel (bohudík) jsem zápas neviděl. Výpadek formy nás ale nemohl potkat v horší chvíli Snad si zastřílíme nad Salernitanou a nakopne nás to FORZA INTER

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele