čtvrtfinále
21.01.2014 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Římané porazili Juventus a postupují

Domácím Vlkům se povedlo vrátit svému soupeři ligovou porážku podobným způsobem a na úkor Bianconeri postupují do semifinále. V atraktivitě se dnešní duel tomu ligovému rovnat nemohl, dočkali jsme se jen jediné branky. Po zdlouhavém průběhu utkání rozhodl Gervinho.

Podruhé v krátké době se proti sobě postavily týmy Juventusu a AS Řím. Tentokrát se dějištěm atraktivního utkání stal Olympijský stadion ve Věčném městě a atmosféra byla přímo elektrizující. První vzájemný duel v rámci Serie A vyhrálo Conteho mužstvo jednoznačným rozdílem, nyní tedy byla řada na Vlcích. V základní jedenáctce Garciova týmu se objevili například Torosidis, Nainggolan nebo také Florenzi. Značně pozměněná sestava Staré dámy čítala jména jako Isla, Peluso či Giovinco.

Brankář Morgan De Sanctis nemusel výrazně zasahovat ani jednou, stejně tak ale brankář Storari. Nepřesnost byla hlavním problémem obou týmů, které se nedokázaly vyvarovat chyb či ztrát míče. Celkově se o první půli dá říct, že zůstala značně za očekáváním. Domácí sice drželi míč na svých kopačkách, ale ani to nevedlo k úspěchu. Zajímavou situaci vymyslel Sebastian Giovinco, "Formica atomica" si téměř poradil s Benatiou, který ho musel faulovat. K exekuci přímého volného kopu se dostal Andrea Pirlo, mistr standardních situací ale dnes neměl svůj den.

Na opačné straně jsme často byli svědky rychlých náběhů dvojice Maicon - Gervinho, většinu času ale míč trávil ve společnosti bojujících záložníků Vidala, Marchisia či Nainggolana. Ostřelovač Francesco Totti svým pokusem nenašel správný cíl, ke skórování nevedla ani akce Torosidise se Strootmanem. Brankář Storari příliš často své schopnosti dokazovat nemusel, protože za něj často zasahovali obránci. Přesto se jedné chyby dopustil, když neudržel v rukou centr Florenziho a odkopávat míč musel opět Chilan Isla.

Druhá půle začala mnohem živějším tempem a pro AS se jednalo o chvilkový šok. Peluso si naběhl na centr ze strany a dokonce hlavičkoval za De Sanctisova záda, ale vzrušení na stadionu bylo předčasné - pomezní sudí signalizoval ofsajd v době přihrávky. Poté tempo utkání opět upadlo, hráči měli problémy s kombinací asi podobně, jako sudí Tagliavento s funkčností komunikační techniky. Aktivitu domácích udávala i statistika střel: 10 ku jedné ve prospěch Vlků. Klíčovým okamžikem celého utkání zřejmě bylo střídání Florenziho, kterého nahradil záložník Miralem Pjanić.

Možná, že se čím dál častěji spekuluje o případném odchodu mladého hráče, ale bývalý hráč Lyonu opět dokázal, jak nepostradatelným pro systém trenéra Garcii může být. Jen pár minut po svém nástupu na hřiště totiž Pjanić vybojoval míč, když si obhodil Artura Vidala a s balonem před sebou směřoval do pokutového území. V něm si všiml nabíhajícího Kevina Strootmana, který těsně před čarou odcentroval míč směrem ke Storarimu. Před ním se objevil Gervinho, ve vzduchu švihl kopačkou a efektivně poslal míč do sítě - 1:0.

Od té doby se Juventus snažil nakopávanými míči nalézt nabíhající dvojici Carlos Tévez - Fernando Llorente, ale s jejich aktivitou si stopeři AS poradili bez větších obtíží. Sudí Tagliavento se rozhodl nastavit čtyři minuty, ale případný tlak Staré dámy byl včas eliminován. Naopak to bylo AS, které hrozilo. Miralem Pjanić mohl definitivně rozhodnout, ale jeho rána těsně minula tyč Storariho brány. Poslední ránu utkání si na své konto připsal Arturo Vidal, ale mířil příliš vysoko. Cesta Juventusu tedy končí, Věčné město se může radovat a očekávat příštího soupeře.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (32)

Přidat komentář
Il Architetto

2:0

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
scr

Reagovat
Il Principino

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
scr

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

mám takové tušení, že dneska by to mohlo vyjít...musí to vyjít

AS - Juve 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

nemáte někdo přehled o tom, jestli se dneska hraje nějakej zajímavej zápas?

Reagovat
smazaný uživatel

mám, dneska se hraje jediný zajímavý zápas...AS - Juve

Reagovat
Airus

1:2

Reagovat
Airus

Teda rozhodčí je zatím otřesnej... na obě strany

Reagovat
Airus

A Isla hraje ho*no... jaké překvapení

Reagovat
scr

FORZA ROMA!!!

Reagovat
kopajda

zaslouženě a škoda že jen 1:0, i když tlak AS byl většinou jen po vápno, pak se hráči utápěli v kličkách

juventus hrál úplný ale úplný nic! a co na tom že je tlačil rozhodčí, dnes ani to štěstí neměli, správně! zajímavý, že chtěli strašně hrát až po tom, co dostali gól - první střelu měli v 72. minutě z 20 m a ještě k tomu několik metrů vedle a pak dvě v závěru několik metrů nad

jo a jenom jakej byl tip eurofotbalu????? zase vedle, co?

Reagovat
kopajda

jo a měli by se naučit házet auty juventus - to bylo něco, v okresu by měli každej druhej otočenej, v závěru si toho teda milostivý páni rozhodčí všimli...výjimečně

Reagovat
smazaný uživatel

:DD tip kluků z eurofotbalu zase vyšel :D:D:D Ale rozhodčí nebyl tak zlej. Ten co piskal ligu to byl mega ko ko t ... Tenhle jim nežral zase tolik faulů apod.

Reagovat
Largo

Tak naposledy Vždycky, když dám tip v neprospěch AS, AS vyhraje. Takže už dost komentářů o tom, budu v tom pokračovat

Reagovat
Pedro10

zaslúžene Super výkon zo strany AS

Reagovat
smazaný uživatel

No Gervinho mě moc nepotěšil....ta neprohra Juventusu byl můj dnešní jedinej fail

Reagovat
smazaný uživatel

Fantastico

Reagovat
smazaný uživatel

Proč Conte nenasadil trochu silnější sestavu?.. To je pohár tak málo důležitý? Chápu, že dostávají přednost jiní hráči, než v SA, ale proti Římu?

Reagovat
Airus

Conte sám řekl že takhle to dělá pořád, a taky to tak zůstane. Má v hráče důvěru a chce dát každýmu šanci, i kdyby to bylo finále.

Reagovat
kopajda

s primární útočnou dvojicí by byli nebezpečnější ale obrana by tomu gólu nezabránila stejně a myslím že by gól stejně nedali - AS bylo zase lepší

Reagovat
Pinturicchio

"zase"?

Reagovat
kopajda

vole jo zase ty nulo

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
kopajda

je vidět, že vůbec nerozumíš fotbalu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele