čtvrtfinále
22.01.2014 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Milán padl, Zebry postupují

Balotelli sice opět začal úřadovat a již po sedmi minutách díky jeho gólu mohl nový trenér Clarence Seedorf zvedat oslavně ruce nahoru, ale nakonec se radovaly Zebry. Nejprve v jejich dresu srovnal Luis Muriel, výhru a tudíž i postup vystřelil Guidolinově týmu Nicolas López.

V základní jedenáctce Milána jsme se dočkali několika změn, na hřiště se dostali například Urby Emanuelson, Valter Birsa či Antonio Nocerino. O trápení defenzivní linie AC se měl starat poněkud osamocený Luis Muriel, který však svému týmu velice pomohl. Jinak trenér Guidolin postavil v rámci možností nejlepší možnou sestavu, která se nakonec mohla radovat z cenného vítězství.

San Siro bylo vyloupeno, domácí Rossoneri mohou litovat zahozených šancí. Milánský tým si velice přál navázat na poslední ligovou výhru a po úvodní brance Maria Balotelliho k tomu měl velice blízko, ale jako již řekl asistent Mauro Tassotti před utkáním, Udinese je vždy velice nebezpečným týmem. Možná se dlouhodobě traduje, že pokud neskóruje velezkušený Antonio Di Natale, Zebry nevyhrají. Dnes se ale tato domněnka nepotvrdila a Guidolinovi svěřenci se mohou radovat z velkého obratu.

Domácím se povedl úvod zápasu, protože kromě několika kombinací také jako první vstřelili gól. Většinu prvních deseti minut trávili Rossoneri na půdě svého soupeře, což se záhy vyplatilo. Valter Birsa našel přesným centrem nabíhajícího spoluhráče Maria Balotelliho a bývalý hráč Manchesteru City či Interu Milán poslal míč neomylně za záda brankáře Željka Brkiće - 1:0.

Clarence Seedorf byl za aktivní kariéry pověstný mnoha fotbalovými dovednostmi a kombinační schopnost nepochybně byla jednou z nich. Podobný princip můžeme vidět i na jeho současných svěřencích, kterým spolu s novým herním rozestavením ordinuje právě zvýšenou snahu o držení míče. Nápaditá hra zpočátku fungovala i na protihráče, kteří se po většinu času pouze bránili. Do první větší šance se vlastně dostali až po půlhodině hry, kdy talentovaný Luis Muriel vyslal do úniku Bruna Fernandese. Větší čáru přes Seedorfův rozpočet udělalo zranění stopera Zapaty, který musel být krátce před poločasem vystřídán francouzským elegánem Mexesem.

A snad ještě větším problémem se stal samotný závěr první půle, který dokumentoval upadající aktivitu domácích. San Siro totiž umlčel Widmer, který pronikl do vápna a v něm byl stažen Holanďanem Urbym Emanuelsonem. Sudí Guida se příliš nerozpakoval s verdiktem a ukázal na značku pokutového kopu. K jeho exekuci se postavil Luis Muriel a chladnokrevně proměnil.

Nástup do půle druhé zastihl oba celky v rozpačité náladě, protože ani jednomu z nich se do útočení evidentně příliš nechtělo. Většinu času tedy míč trávil ve společnosti záložníků a jejich osobních vzájemných soubojů. Až po hodině hry si "dost" řekl Andrea Lazzari a napálil míč směrem Abbiatiho. Zkušený italský gólman se ale nenechal zaskočit a Lazzariho ránu zneškodnil. Jinak ale ani druhý poločas mnoho zajímavých akcí nenabídl. Tou zdaleka nejzajímavější bylo skvělé střídání taktika Guidolina, který z rukávu vytáhl vlastně čistou postupku!

Na hřiště totiž poslal čerstvého útočníka Nicolase Lópeze a talentovaný hráč jeho týmu vystřelil vedení i postup zároveň. Na hřišti sice byl sotva tři minuty, ale i to mu stačilo, aby perfektně zakončil rychlý protiútok Zeber! Na podobnou a zejména efektivní odpověď už AC nezbyly ani síly, ani čas. Ligová premiéra trenéra Clarence Seedorfa sice skončila výhrou, ale ta pohárová mu dnes nevyšla. Udinese sice nebylo lepším týmem, ale poctivě bránilo a využilo nabízenou šanci na skórování. Brány semifinále jsou tedy pro AC uzavřeny.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, tuttomercatoweb.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

0:3 pen.

Reagovat
smazaný uživatel

JASNE EXPERTE takhle to dopadne ve tvih snech....

Reagovat
smazaný uživatel

4:1...FORZA GRANDE AC Milan...

Reagovat
smazaný uživatel

Byl rozhodně blíž než ty, tak příště drž hubu a přestaň kritizovat každýho, kdo tipuje proti AC.

Reagovat
smazaný uživatel

Dosť bude záležať na tom v akých zostavách kluby nastúpia. Pre Miláno je úspech v pohári dôležitý takže môj tip je že postúpime! FORZA MILAN!

Reagovat
scr

AC maji letos cernou sezonu...hlavne nesestoupit:)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele