čtvrtfinále
08.01.2020 18:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Semifinále Coupe de la Ligue si zahraje i Lyon, doma přehrál Brest 3:1

Hráči Lyonu stále mohou pomýšlet na triumf v Coupe de la Ligue, po výhře 3:1 nad Brestem si totiž zahrají semifinále soutěže. Proti Brestu si vypracovali dvoubrankový náskok už v poločase a i když hosté v závěru snížili, konečné slovo měl opět Lyon.

Lyonu se v domácí soutěži vůbec nedaří, přesně naopak je tomu ale v ligovém poháru. Les Gones začali čtvrtfinálové klání proti Brestu velice aktivně a první šanci si vytvořili už v po deseti minutách, kdy donutil k zákroku brankáře Leona pohotovou volejí Traoré. O devět minut později hosté chybovali a Lyon tentokrát trestal. Moussa Dembélé se dostal do rychlého úniku a střelou k tyči zajistil svému celku vedení. Domácí s dalšími šancemi šetřili a až před koncem poločasu varoval obranu Brestu povedenou střelou do břevna Aouar.

Brest potřeboval po změně stran přidat, ale místo aby vyrovnal, tak v 55. minutě inkasoval druhý gól. Houssem Aouar znovu zahrál na zvonkohru brankové konstrukce, ovšem tentokrát se balón od tyče odrazil do branky.

Les Gones měli utkání plně pod svojí kontrolou a zdálo se, že třetí branka je jen otázkou času. Brest ale dokázal utkání zdramatizovat, když v 86. minutě vstřelil kontaktní branku bodlem Samuel Grandsir. Garciův tým ale vyrovnání nedopustil a naopak si v nastavení vzal dvoubrankové vedení zpátky. Křižnou ranou k tyči se trefil Jean Lucas a výsledek 3:1 už se nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele