čtvrtfinále
08.01.2020 21:05 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille porazilo oslabené Amiens a proklouzlo do semifinále Ligového poháru

Loni se Lille v obou domácích pohárech nedařilo, v letošním ročníku však v rámci Coupe de la Ligue píše jiný příběh, a kvalifikovalo se už mezi čtyřku nejlepších. Využilo ve čtvrtfinále domácího prostředí, skolilo oslabené Amiens, které hrálo celou druhou půli bez jednoho muže v poli, a zásluhou Luize Araúja a Victora Osimhena vyhrálo nakonec o dvě branky.

Domácí, kteří na podzim působili v Lize mistrů a v Ligue 1 aktuálně okupují slušnou čtvrtou pozici, byli pasováni do role favorita. Přece jenom i pro ně představoval tenhle zápas větší prioritu než pro jeho soka, který se v lize musí hlavně soustředit na záchranu. Nakonec byl konečný výsledek asi spravedlivý, LOSC byl totiž v ofenzivě bezpochyby aktivnější.

Mohli to být nicméně hosté, kdo se mohl ujmout vedení. Po rohovém kopu Monconduita propadl centr na hlavu Chedjoua, který tlačil míč mezi tři tyče, nicméně z brankové čáry ho v pohodě odkopl do bezpečí dobře postavený Luiz Araújo. Ve 21. minutě přišla na řadu první žlutá karta pro Zungua, který nevybíravě, a hlavně zbytečně, poslal k zemi Andrého.

Změnit bezbrankové skóre chtěl následně Bamba. Ten si na hranici šestnáctky narovnal balón na svou pravačku, hostující gólman Dreyer však ani nemusel zasahovat, neboť soupeřova střela přeletěla jeho břevno. Ve 38. minutě pak Les Licornes řešili hodně nepříjemnou záležitost, jelikož po faulu na Bambu byl vyloučený po druhé žluté kartě Zungu.

Možná že o osudu tohoto střetnutí rozhodl i větší fond fyzických sil. Amiens o víkendu sehrálo těžkých sto dvacet minut na hřišti Rennes v rámci Francouzského poháru a po přestávce jako by začalo, navíc v oslabení, ztrácet. Velké štěstí mělo už po zakončení Çelika, jemuž přenechal merunu Gabriel, a turecký bek nasměroval svůj pokus do tyčky.

V 50. minutě se již "Dogy" dočkaly své odměny. Bradarić rozehrál rohový kop nakrátko, Luiz Araújo poté nad ničím moc nepřemýšlel a poslal svou pumelici parádně do vzdálenější šibenice. O osm minut později Lille stvrdilo svůj postup. Soumaré vyslal kolmici na rozeběhnutého Osimhena, který si v pokutovém území věděl s koncovkou rady.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele