semifinále
31.01.2018 21:05 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Monaco přešlo přes Montpellier a v Ligovém poháru se ve finále znovu střetne s PSG

Loňské finále Coupe de la Ligue se bude opakovat. PSG, které v úterý postoupilo přes Rennes, se na konci března utká s Monacem, které potvrdilo roli mírného favorita a před vlastními fanoušky v semifinále skolilo Montpellier. O všem podstatném se rozhodlo už v první půli, když dvoubrankové vítězství zajistil Radamel Falcao.

O tom, že Kolumbijec prožívá opravdu velmi úspěšnou sezónu a že v tomhle střetnutí byl klíčovou postavou právě on, jasně dokazují jeho letošní statistiky. V Ligue 1 už zaznamenal šestnáct přesných zásahů, v Lize mistrů a napříč domácími poháry dalších šest. Do toho si připsal jeden hattrick a čtyřikrát v jednom zápase skóroval dvakrát.

Svou první branku vsítil po čtvrthodině hry. Sidibé trochu se štěstím pronikl do pokutového území, a i když byl možná faulován, balón se vteřinu na to odrazil do cesty Falcaoovi, jenž pak zamířil přesně k tyči. A ve 29. minutě ho svou přihrávkou zleva vybídl Rony Lopes a následné zakončení nenadělalo monackému ostrostřelci žádný problém.

Ještě nedávno Montpellier patřil k nejlépe bránícím týmům francouzské nejvyšší soutěže, jenže v posledních dvou zápasech, v tom pohárovém proti Lorientu a v tom ligovém o minulém víkendu na půdě PSG, inkasoval dohromady sedm branek. A protože tentokráte se mu nezadařilo ani v ofenzívě, odcházel ze hřiště zaslouženě poražen.

Stejně jako ve druhém semifinálovém duelu Ligového poháru mezi PSG a Rennes hned několikrát rozhodovalo video, pak i nyní si musel sudí Delerue pomoci novou technologií. V 17. minutě Jovetiče podrazil ve vápně brankář Lecomte, po přezkoumání situace byl ale nařízený pokutový kop odvolán, a ASM tak musel tuhle penaltu oželet.

Jinak měli domácí utkání pod svou kontrolou. Právě Coupe de la Ligue je pro ně vlastně jedinou reálnou možností, jak nezůstat letos bez trofeje. Určitě by chtěli v posledním souboji na Nouveau Stade de Bordeaux předvést lepší výkon než loni, tehdy totiž padli s PSG o tři branky. Naposledy mimochodem v této soutěži slavili vítězství v roce 2003.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele