semifinále
03.04.2024 21:10 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Kylian Mbappé (© AFP)

Souboj tahounů vyzněl pro Mbappého. Skvělý Mandanda postup Rennes nevychytal

PSG zvítězilo v semifinále Coupe de France nad Rennes 1:0, a může se tak těšit na první finálovou účast v domácím poháru od roku 2021. Vítěznou trefu zařídil ve 40. minutě Kylian Mbappé, který přitom jen o pár chvil dříve neuspěl z penaltového puntíku proti veteránovi Stevu Mandandovi. Právě 39letý zkušený brankář po celý zápas likvidoval jednu šanci Mbappého za druhou a jeho přičiněním byli červenočerní ve hře o postup až do konce. Hráči Les Rennais však nenapodobili svůj výkon ze sezony 2018/2019, kdy po penaltovém rozstřelu porazili právě Paris Saint-Germain ve finále.

Kouč Luis Enrique připravoval PSG na život po Mbappém, jenž v létě s největší pravděpodobností zamíří do Realu Madrid. V praxi to vypadalo tak, že obávaného Francouze často předčasně střídal, na což po zápasech mířily otázky médií, z čehož byl bývalý trenér Barcelony značně frustrovaný. Proti Rennes, jež dvakrát v řadě neopustilo Park princů poraženo, ale Mbappého služeb s radostí využil.

Právě francouzská superhvězda mohla ve 12. minutě otevřít skóre, v souboji jeden na jednoho ji ovšem i s přispěním břevna vychytal Mandanda. O pár vteřin později se musel činit i jeho kolega v bráně Pařížanů Gianluigi Donnarumma proti prudkému pokusu Arnauda Kalimuenda. Krásným individuálním slalomem se poté prezentoval Ousmane Dembélé, těsně před zakončením mu však míč skočil, a jeho střela tak mířila vysoko nad bránu. Ve 37. minutě hlavní rozhodčí odpískal po nedovoleném zákroku na Mbappého penaltu, které se ujal sám faulovaný. Jeho ne úplně povedený pokus na levou stranu ale vykryl velezkušený Mandanda. V závěru první půle už to ovšem útočníkovi PSG napotřetí vyšlo, i když přemoci brankáře Rennes mu musela pomoci teč jednoho z obránců.

Vyrovnání měl na kopačce krátce po přestávce Amine Gouiri, jenž k Donnarummově úlevě poslal svůj přízemní pokus těsně vedle levé tyče. V 53. minutě se konalo čtvrté dějství souboje Mandandy proti Mbappému, a tentokrát byl úspěšnější gólman týmu z Bretaně. Na zkušeného harcovníka mezi třemi tyčemi potom nenašel útočník PSG recept ani dalekonosnou ranou pod břevno. Hosté posléze ukázali perfektně sehrané autové vhazování, po kterém jen těsně nad bránu hlavičkoval Kalimuendo. Mandanda poté vytáhl parádní zákrok i proti někomu jinému než Mbappému. Po jeho reflexivním zásahu zůstal v němém údivu střídající Marco Asensio. Rennes i přes tlak v závěru nenašlo recept na obranu Pařížanů a jeho cesta domácím pohárem skončila.

PSG naopak proklouzlo do prvního finále Coupe de France od sezony 2020/2021. Rozhodující souboj ho čeká 25. května, kdy změří síly s Lyonem.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (3)

Přidat komentář
Pharrell

3:1 PSG win

Reagovat
Seydou Doumbia

Fandíme Stadionu Rennes a potom ve finále Lyonku

Reagovat
Csaplárova past

Už se těším, jak bude hrát PSG totálně nedůležitý zápas, Mbappé bude vystřídaný v 70. minutě a ten šašek Enrique bude tvrdit, jaký je boss

Druhý nejlepší střelec PSG = 7 gólů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele