čtvrtfinále
01.03.2023 21:00 CET
2 : 2
6:7 pen.
(1:0, bez prodloužení)

Reportáž

Kavin Mouanga v oslavách poté, co vsítil druhou branku Annecy (© AFP)

Annecy senzačně porazilo Marseille a zahraje si semifinále Coupe de France

Ve prospěch celku, kterému aktuálně patří desátá pozice v Ligue 2, rozhodnul penaltový rozstřel, který rozsoudila až osmá série. Hosté se při něm dokázali oklepat ze skutečnosti, že o výhru přišli až v poslední minutě řádné hrací doby. A to si předtím ještě Alexis Sánchez dovolil zahodit penaltu. Aktuálně druhý tým nejvyšší soutěže své náročné fanoušky tentokrát znovu vůbec nepotěšil.

Hráči Annecy hráli velmi organizovaně a disciplinovaně. První střela sice přišla na řadu už po deseti minutách hry, avšak musela být až ze střední vzdálenosti, protože blíž ke své svatyni defenziva hostů soupeře nepustila. V 18. minutě sice skóroval Jonathan Clauss, jenže si nepohlídal ofsajdovou hranu. Na regulérní branku se tedy na Stade Vélodrome muselo čekat dalších deset minut.

Pak si Clauss posunul míč za obranu, kam stačil doběhnout i Jordan Veretout, jenž nakonec zakončil neomylně po zemi k levé tyči - 1:0. V závěru poločasu Ruslan Malinovskyj ze standardní situace z úhlu napálil břevno. Akce pokračovala, a tak měl ukrajinský reprezentant za pár sekund příležitost k nápravě, jenže z toho byla pouze střela do boční sítě.

Na opačném pólu Gaby Jean zaměstnal gólmana Paua Lópeze, zatímco Sánchezův pokus neprošel přes hradbu těl. Osm minut po startu druhého dějství přišel šok, když Françoise Lajugie pobídnul na pravém křídle Moïse Sahiho, jenž si nic nedělal ze stínujícího Leonarda Balerdiho, seběhnul si do středu hřiště a poslepu zacílil přízemní střelou do sítě - 1:1.

Vedení mohl svému klubu po rozehrávce vrátit Sánchez, jenže prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Zato Kévin Mouanga ano, jelikož hlavou uklízel centr Yohana Demoncyho od rohového praporku - 1:2. Chancel Mbemba si ve dvaasedmdesáté minutě myslel, že vyrovnal, ovšem sudí Bastien jej odpískáním ofsajdu vyvedl z omylu.

Azzedine Ounahi se pak rozhodnul pro technický obstřel, což nebylo optimální řešení. V 84. minutě si rozhodčí prohlédnul videozáznam a usoudil, že Marseille dostane po hře rukou výhodu pokutového kopu. Alexis Sánchez zvolil mizerné řešení, a tak byl Thomasem Callensem vychytán. Avšak to v přístavním městě nebylo všechno.

V šesté nastavené minutě domácí tlačili. A chtěný oblouček střídajícího osmnáctiletého mladíka Françoise Régise Mugheho se nakonec úspěšně od levé tyče odrazil na místo určení - 2:2.

Při penaltovém rozstřelu mělo OM dva neúspěšné exekutory (Nuno Tavares selhal ve třetí sérii a Balerdi v té poslední), takže klíčová a postupová sedmá penalta patřila Françoisovi Lajugiemu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
Gedofrey

Jdeme si pro pohár 2:0 a údržba

Reagovat
Mandanda_30

Asi ne hele udělali jsme dneska takzvanou Marseille

Reagovat
Mandanda_30

Ty pi*o co to dal kdo to je

Reagovat
Mandanda_30

Balerdi on to nedal to je kokot

Reagovat
Mandanda_30

Zrušit mu okamžitě smlouvu

Reagovat
Mandanda_30

Porazit PSG, abychom prohráli nad nějakejma farmářema si ze mě děláš už pr*el Panebože proč

Reagovat
Israha

Proč jsem věděl, že Nuno a Balerdi ty pětky nedají? No, tak "jsme zpátky", Mbappé nás zničil a je tu zase Marseille, tak jak je známe už léta. No, tohle ještě bude krušný zbytek sezony, aby skončila nějak důstojně.

Reagovat
Mandanda_30

2 zápasy poslední v podstatě ukončily celou naši sezónu, pohár jsme out, a ligu po prohře s PSG už taky nemáme šanci vyhrát, se z toho po*eru

Reagovat
Israha

Že obrana, co se viděla v daném složení na hřišti poprvé, neuhlídala Messiho s Mbappém, za to se zlobit nelze. Ale dnešek je naprostý trapas. Jak na podzim - spálené šance, individuální lapsy, nepohlídaný druhý poločas.

Reagovat
Mandanda_30

Mám obavy, že to bude ještě několik zápasů pokračovat, ideálně až tak do začátku dubna...Jak říkáš, ještě krušný zbytek sezony... Jestli dokážeme prohrát před vyprodaným Velodromem ve čtvrtfinále poháru nad nějakým totálně random týmem z 2. nebo kolikáté ligy to vlastně jsou, tak není důvod proč bychom neztratili body nad Rennes, Štrasburkem, Lorientem, Montpellierem, vlastně kýmkoliv....

Reagovat
Israha

To vyřazení bych primárně neházel na Tudora, za neschopnost v koncovce a individuální tragédii Balerdiho úplně nemůže (i když teda nechápu, proč neposlal na třetí penaltu někoho klidnějšího a zkušenějšího, než Nuna). Teď ale musí zajistit, aby se ten tým nedostal zase pod deku. Na podzim ti hráči byli utavení z LM a nerotace, to teď nepřipadá v úvahu, když se hraje skoro furt jednou týdně...takže pro Igora křest ohněm, ukáže se, jestli tu marseillskou kletbu dokáže zlomit.

Reagovat
Israha

Btw kdy naposledy Pau Lopéz chytil něco navíc?

Reagovat
Mandanda_30

Myslím že nikdy.....No jako taková zajímavost, v sezoně, kdy tady ještě byl Mandanda + López, tak asi v těch 6 nebo kolika zápasech v konferenčce těch "zákroků navíc" měl Mandanda víc než López asi za zápasů 40 nebo kolik to odchytal, ono se stačí podívat na YT na jejich highlights z té sezóny a aji tam byl Mandanda trošku jinde Ale možná jen lehčí bias ode mě, protože je to můj nejoblíbenější hráč samozřejmě Mě hlavně se*e jak ten týpek není schopnej vyrazit balón jinam než přímo na protihráče, z toho si každej druhej zápas mám chuť trhat vlasy

Reagovat
Israha

To vyrážení je šílené, no...ale nejde jen o chyby, si snad krom toho jednoho zákroku na konci zápasu na Nantes nevzpomínám, že by udělal nadstandardní save, kterým by zastavil kvalitní střelu a podržel tím. Rutinní zákroky má, klíčové už nějakou dobu téměř ne. Viz ten první gól dneska...to mi nikdo nenamluví, že bylo nechytatelné.

Reagovat
Mandanda_30

třeba čekal od Balerdiho že to blokne To taky mohl, ale o Leovi už nemá význam se bavit, to že zrovna on nedal tu rozhodující penaltu je už totální vtip od Boha

Reagovat
Israha

Už chvílema vypadal, že schovaný za Mbembou a Gigotem/Kolašinacem tolik škody nenatropí, ale dneska oba góly přes jím "bráněné" hráče a pak ta penalta. V létě když nebude na stopera do základu, tak ať tam snad radši primárně hraje Kolašinac.

Reagovat
Mandanda_30

Reagovat
Gedofrey

Nemám co říct. Jak jsem viděl Balerdiho jít na penaltu, bral jsem do ruky mobil. Tohle jsem nechtěl vidět

Reagovat
Mandanda_30

Aji on vypadal, že věděl, že to nedá

Reagovat
Langi

lol...jestli teď Lyon ten blbý pohár nevyhraje a nepostoupí do EL, tak je to na vyhazov všech

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele