semifinále
05.04.2023 21:10 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Ludovic Blas (© AFP)

Nantes směřuje za obhajobou prvenství v Coupe de France, v semifinále vyřadilo Lyon

Zdá se, že Coupe de France je zkrátka Nantes šité na míru. Poté, co loni senzačně tuto soutěž ovládlo, se mílovými kroky blíží také k obhajobě trofeje. Zbývá mu po vyřazení Lyonu už jen poslední krok, který ho bude čekat na konci dubna na Stade de France. Semifinálové střetnutí proti Les Gones, kteří nezapsali branku, rozhodl výstavní trefou ze druhé půle Ludovic Blas.

Od úvodního hvizdu sudího Dechepyho uběhlo pouze pár okamžiků a Nantes, notně povzbuzované bouřlivými diváky, se mohlo ujmout vedení. Z voleje na gólmana Anthonyho Lopese ostře vypálil Castelletto, jakmile se k němu odrazil míč po zásahu bránícího Barcoly a Lacazetteho, a ač svou dělovkou dost omráčil soupeřova muže v rukavicích, nakonec jeho pokus ke změně skóre nevedlo. Famózní zákrok totiž vytasila lyonská brankářská jednička.

Ve 32. minutě se již Kanárkům podařilo rozvlnit síť, a to zásluhou Moutoussamyho, nicméně jeho trefa nakonec nemohla být uznána pro ofsajd. Ve 40. minutě se musel mezi třemi tyčemi znovu činit Anthony Lopes, Mostafa Mohamed totiž svým pasem zprava pobídnul na bližší tyči Ganaga. Nakonec by ale tahle případná trefa stejně zřejmě neplatila kvůli ofsajdu.

Domácí i ve druhé půli působili jakýmsi hladovějším dojmem, Anthony Lopes třeba musel být ve střehu po střele Blase z 50. minuty, přičemž v 57. minutě se již záložník bretaňského výběru postaral o jediný přesný zásah tohoto utkání. Centonze ho zprava vybídl svým obloučkem, ve vápně pak následovala blesková otočka a ukázkové zakončení za zkoprnělého Anthonyho Lopese.

Olympique stěží hledal cestu za odpovědí, které se nakonec opravdu nedočkal. Budiž příkladem zmar Lacazetteho ze 65. minuty, jenž přímák nezahrál vážně vůbec dobře. V 86. minutě pak spálil největší možnost na vyrovnání Barcola, jenž z blízkosti zamířil pouze do vyběhnuvšího gólmana Lafonta.

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr

Komentáře (4)

Přidat komentář
Langi

zápas sezóny...nic jiného než výhra a postup je neakceptovatelné

Reagovat
Dirtyfoxx420

Poslední naděje na Evropu je p*či...

Reagovat
Dirtyfoxx420

*

Reagovat
Langi

Naprosto ukazkovy Lyon poslednich sezon…porazit PSG a pak vyletet z poharu s Nantes…neomluvitelna blamaz. Ten tym potreboval do konce roku uhrat presne 2 zapasy a tohle je vysledek. V poharech nemaji, co delat. Tim muzeme letosni sezonu uzavrit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele