čtvrtfinále
08.02.2022 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Aurelien Tchouameni (© AFP)

Monaco proklouzlo mezi čtyřku nejlepších v Coupe de France, doma skolilo Amiens

Monaco se stalo prvním semifinalistou Coupe de France. Doma zaváhání nepřipustilo, skolilo Amiens, působící aktuálně v Ligue 2, a to díky brankám Auréliena Tchouaméniho z prvního dějství a Kevina Vollanda z toho druhého. Hosté naopak za celých devadesát minut nestačili proti favoritovi tohoto duelu zaznamenat jediný gól, a logicky se tak s touto soutěží rozloučili.

Domácí si zapsali první přesný zásah už v 5. minutě utkání. Jakobs sice nebyl exekutorem rohového kopu, nicméně právě on od praporku vyslal centr do šestnáctky, odkud se snažil míč dostat do bezpečí bránící Pavlovič, nepočínal si ovšem úspěšně a v podstatě ho odevzdal jen do cesty Tchouaméniho, který ho následně kolem něho nasměroval z halfvoleje přesně k tyči.

V 15. minutě se snažil monacké vedení navýšit Fofana, jenž napřáhl zpoza vápna svou pravou nohou, gólman Thuram-Ulien však proti němu dokázal zasáhnout. Ve 20. minutě jaksi poprvé zahrozilo taktéž Amiens, z dálky vypálil Lomotey, že by ale zásadněji ozkoušel připravenost a schopnosti brankáře Mannoneho, který zdárně zakročil, bez velkých příkras tvrdit nemůžeme.

Ve 28. minutě již střílel na domácí bránu daleko nebezpečněji Akolo, jenomže o kousek jeho přízemní pokus zamířil do zámezí. Monaco zkrátka přežilo pár příležitostí svého soupeře a zkraje druhé půle definitivně rozhodlo o svém postupu. V pokutovém území se totiž prosadil individuálně Akliouche, který pak předal balón Vollandovi, a ten z blízkosti jednoduše zacílil.

Autor: Patrik Sandev / asmonaco.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele