čtvrtfinále
20.04.2021 21:00 CET
1 : 2
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Andy Delort (© AFP)

Montpellier i přes oslabení postoupil přes Canet Roussillon do semifinále Coupe de France

Montpellier plnil v tomto souboji čtvrtfinále Coupe de France jasnou roli favorita, jenomže ani náhodou ho proti mužstvu z Canetu-en-Roussillon nečekala jednoduchá pořízená. Přece se však radoval účastník Ligue 1 z postupu do další fáze přes protivníka, působícího až na čtvrté nejvyšší úrovni, jelikož se mu povedlo dohnat jednogólové manko a nakonec také zvítězit.

Vstup do utkání se hostům opravdu hrubě nevydařil. A už ve 23. minutě museli řešit jednu obří nepříjemnost, neboť velezkušený stoper Hilton musel hasit požár na poslední chvíli, ve vlastním vápně drcnul zezadu do Vercruysseho, který se řítil sám na brankáře Bertauda, a nejenže byla nařízena penalta, dokonce padla za zmaření zjevné možnosti červená karta.

Exekuce penalty se chopil Ouadoudi, který ukázkově do protipohybu Bertauda načal skóre tohoto klání. Domácí mohli následně svůj náskok ještě pojistit, a kdo ví, jakým směrem by se klání upínalo, kdyby po centru Baie z pravé strany zakončoval daleko lépe Posteraro, jehož tutovku lapil hostující muž v rukavicích, který si pak poradil zdárně i s dorážkou Ouadoudiho.

Montpellier se vrátil zpátky do hry po standardní situaci. Tu rozehrál Savanier bleskově, svůj pas načechral do šestnáctky na uvolnivšího se Delorta, jenž po rychlém zpracování namířil balón podél gólmana Ferryho. Canet Roussillon se mohl dostat znovu do sedla po možnosti Martina, jeho pokus směřující na bližší tyčku ale zlikvidoval i nadále velmi pozorný Bertaud.

O osudu tohoto střetnutí rozhodl až moment šest minut před koncem. Střídající Wahi pronikl do pokutového území, bránící Mbimba ho nešikovně poslal k zemi a rozhodčí Lesage neváhal ukázat na bílý puntík. Delort se poté postavil šanci čelem a připsal si na své konto ve finále druhý přesný zásah, poněvadž svou střelu poslal na opačnou stranu, než kam skákal Ferry.

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele