čtvrtfinále
12.02.2020 21:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Aouar posunul Lyon do semifinále Coupe de France

Až gól devět minut před koncem rozhodl o dalším semifinalistovi francouzského poháru, kterým se stal Olympique Lyon. Svého tradičního rivala z jihu Francie porazil jedinou brankou po jinak vyrovnaném a nepříliš záživném průběhu. K vidění byla také zahozená penalta, Dembélého vychytal Pelé.

Především pro Lyon je Coupe de France jednou z možností, jak odčinit zatím špatně se vyvíjející ligovou sezonu. O motivaci měli hráči Lyonu postaráno, neboť přivítali druhý tým tabulky Marseille.

Ale diváci, kteří si našli cestu na stadion, neviděli pohledný první poločas. Začátek byl hodně opatrný a po celou dobu si ani jeden z týmů nevytvořil větší brankovou příležitost. První poločas v tomto směru opravdu nic nepřinesl. Logicky tedy krátce po změně stran následovalo první střídání. Rudi García se rozhodl poslat na hrací plochu Thiaga Mendese, ale ani jeho příchod nic nezměnil.

Až 66. minuta zvedla diváky ze sedadel. Domácí fotbalisté se totiž dožadovali odpískání pokutového kopu po údajné ruce Sakaje. Sudí si celou situaci prohlédl u videa a nakonec se rozhodl pískat. Lyon měl k dispozici pokutový kop, ke kterému se postavil Moussa Dembélé, ovšem ke zděšení fanoušků Les Gones jej neproměnil. Mandandův náhradník Pelé vystihl směr a bezbrankový stav trval dál.

Dlouho to vypadalo, že snad ani nemůže žádný gól padnout, ale 82. minuta znamenala vysvobození. Houssem Aouar si z druhé vlny seběhl na přihrávku a nekompromisní střelou překonal Pelého, čímž nasměroval Lyon do semifinále. Svěřenci Villase-Boase sice měli více jak deset minut času na vyrovnání, ale to už si domácí pohlídali.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
El Fáňos

jako fanoušek OM musím přiznat, že si to Lyon zasloužil víc. Jinak hlavní hvězda zápasu byl rozhodčí, který to zvládnul výborně a neudělal jedinou chybu, při tom hráči OL simulovali neuvěřitelně a nic jim nebaštil a když měl OL kopat penaltu, koukl na video a správně ji písknul

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele