čtvrtfinále
11.02.2020 20:55 CET
0 : 3
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Rennes skolilo Belfort a proklouzlo do semifinále Coupe de France

Rennes potvrdilo roli jasného favorita ve čtvrtfinále Coupe de France, skolilo svého protivníka, působícího až na čtvrté nejvyšší úrovni, hned o tři branky a vysloužilo si zaslouženě účast mezi čtyřkou nejlepších. Belfort se za své působení ve Francouzském poháru rozhodně nemusí stydět. Už účast v této fázi pro něj byla parádním úspěchem.

Domácí se, podobně jako v předchozích zápasech Coupe de France, snažili soupeře především nezaleknout. Už v 6. minutě si vytvořili první větší šanci utkání, to když po pravé straně unikl Bekkouche, předložil pak míč do šestnáctky, kde se ocitl Saline, jeho pravačku však zlikvidoval gólman Mendy. Rennes zahrozilo Del Castillem, ten ale pálil pouze mimo.

Jen o pár chvil později se již bretaňský celek ujal průběžného vedení. Del Castillo zleva adresoval dlouhý pas do šestnáctky, tam si naběhl aktivní Raphinha, jehož neubránil obránce Konki, a brazilský záložník následně v koncovce nezaváhal. Tenhle gól hosty bezpochyby hodně uklidnil. Belfort od té doby hledal velmi stěží cestu za nějakou odpovědí.

Malý klub z východu Francie se ale na Stade Auguste Bonal, patřící jinak nedalekému Sochaux, kde se tohle střetnutí odehrálo, rozhodně nechtěl vzdávat. Rennes naopak potřebovalo přece jenom ještě nějaký přesný zásah, aby mělo postup definitivně jistý. Jenže v 53. minutě tentokráte Raphinha z vyložené pozice trefil pouze brankovou konstrukci.

V 61. minutě se znovu ozval Belfort, a to v době, kdy byl po svém střídání na hřišti sotva pár desítek vteřin Loichot. Ten se jal exekuce standardky od levé lajny, původně zamýšlel spíše centrovat, nakonec však jeho počínání vyústilo v podstatě v jakousi střelu, kterou Mendy musel zlikvidovat svou nohou. Ihned na to se SRFC propracovalo do rychlého brejku.

A byl to Hunou, kdo se řítil sám na brankáře Ehlingera, ten se ovšem prezentoval perfektním zákrokem. Tlak prvoligového celku začal sílit, v obrovské možnosti se ocitl v 69. minutě taktéž Niang, musel však pouze zklamaně lomit rukama, neboť Ehlinger se znovu prezentoval skvostným zákrokem. Nakonec však přece kapituloval dvakrát v poslední dvacetiminutovce.

V 70. minutě zahrál nešikovně svou rukou Konki, sudí Delerue nařídil pokutový kop, k němu se postavil Niang, a ačkoli si skvěle se prezentující Ehlinger na míč sáhl, v cestě do sítě už ho nezastavil. Konečnou výhru Rennes pečetil Siebatcheu, který z blízkosti snadno zužitkoval přihrávku od Raphinhy, jenž vyzrál těsně předtím na protivníkovu ofsajdovou past.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele