semifinále
20.04.2016 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Sochaux - Olympique Marseille 0:1

Olympique Marseille s vypětím všech sil přehrál FC Sochaux a ještě má příležitost napravit zpackanou sezonu. Stačí k tomu jediné - ve finále Coupe de France porazit nepřemožitelné PSG.

Druholigový celek v této soutěži rozhodně nepůsobil nijak zakřiknutým dojmem. Však z ní vyprovodil FC Nantes, AS Monaco či Bastii. Už ve 3. minutě vyzkoušel Mandandovu pozornost jedovatou střelou Florian Tardieu. V úterý byl odvolán trenér Míchel a jeho místo provizorně zaujal Franck Passi. První pokus svého týmu mohl registrovat až ve 25. minutě, kdy Georges-Kévin N’Koudou vyslal skákavý balon z hranice pokutového území, ale mezi třemi tyčemi stojící Olivier Werner si s ním vcelku hravě poradil.

Za dvě minuty si to neohroženě štrádoval do šestnáctky Karl Toko Ekambi a Mandanda měl hodně co dělat. Čtyři minuty po startu druhé půle zřejmě poločasová taktika nového kouče zabrala. Steven Fletcher našel ve vápně Floriana Thauvina. Ten se dostal přes Jeanda Fuchse a napálil balon do sítě - 0:1.

Thauvinovi gól evidentně dodal sebevědomí, a tak se stalo, že to zkoušel dál. Jenže nejdříve trefil tyč a potom mířil nad bránu. Třicet minut po vedoucím gólu utekl všem po levé straně Benjamin Mendy. Všiml si neobsazeného Batshuayie, a taky mu poslal míč. Belgický fotbalista ale odkrytou svatyni nedokázal trefit.

V závěru měli domácí ještě jednu velkou příležitost. Abou Diaby fauloval Jéroma Onguéného a k nařízenému přímému kopu si stoupnul Raphaël Cacérés. Bohužel pro Alberta Cartiera a spol. netrefil zařízení. OM se tedy může těšit na jednadvacátý květen, nicméně ještě předtím bude zapotřebí zabojovat v rámci Ligue 1, protože tam má celek z přístavního města čtyři kola před koncem jen šestibodový náskok na sestupové pásmo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

0:1

Reagovat
robbik

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele