Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

semifinále
17.12.2019 18:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Flamengo skolilo Al Hilal a proklouzlo do finále MS klubů

Flamengo potvrdilo roli favorita a může se ve finále MS klubů těšit na souboj se slavným Liverpoolem. Semifinálové utkání se přitom pro něj nevyvíjelo vůbec dobře, po prvním poločase totiž prohrávalo s Al Hilalem o branku. Jenže po přestávce jako by rozhodl fakt, že disponuje větším fyzickým fondem, a třemi góly otočilo stav ve svůj prospěch.

Pro brazilského šampióna byla účast na miniturnaji nejlepších týmů světa premiérová. A nakonec se mu historicky první zápas povedl. Jeho saúdskoarabský sok, který taktéž na tomto šampionátu startoval vůbec poprvé, ve čtvrtfinále zdolal těsně Espérance de Tunis a evidentně přetavil svou euforii z výhry i do tohoto klání. Minimálně do prvního dějství.

V 15. minutě sice mohlo udeřit Flamengo, neboť se po rohovém kopu dostal k odraženému míči Gerson, jenž chtěl chytrým obloučkem zamířit za záda gólmana Abdullaha Al Maioufa, leč mířil kousek mimo, ale byl to nakonec Al Hilal, kdo jako první změnil bezbrankové skóre. Jen o dvě minuty předtím přitom mohl zacílit už Gomis, jenže trestuhodně přestřelil.

Nakonec francouzskému forvardovi, který dlouhá léta působil jako opora St. Étienne nebo Lyonu, nemuselo jeho neproměnění šance tolik vadit. Střelecky se totiž dokázal prosadit jeho spoluhráč Salem Al Dawsari. Akci založil ve středu pole Giovinco, ten posunul míč na pravou stranu na Mohammeda Al Burayka, jenž následně vyprodukoval finální asistenci.

Rubro-Negro působili v úvodní pětačtyřicetiminutovce celkově hodně zaskočeným dojmem, alespoň co se jejich práce v ofenzívě týče. Po přestávce ale svůj výkon dostali na jiný level. Ve 49. minutě předvedli úchvatnou kombinaci, po níž vyrovnali, nahrávku Bruna Henriqueho pak zužitkoval střelou do prázdné brány snadno z vyložené pozice De Arrascaeta.

Od té chvíle jako by se svěřenci trenéra Jorgeho Jesuse, velezkušeného stratéga, který po tři desítky let působil v mnoha portugalských klubech a před svým příchodem do Brazílie vedl právě Al Hilal, uklidnili. V 78. minutě zaznamenali rozhodující přesný zásah, centr zprava od Rafinhy totiž hlavou přetavil ve vedení na bližší tyčce hlavičkující Bruno Henrique.

Vítězství a konečný postup ještě dokonal devět minut před koncem znovu Bruno Henrique, nebo lépe řečeno Ali Albulayhi, který si srazil jeho krátký pas do vlastní sítě. Mužstvo kouče Razvana Lucescua zbytek zápasu dohrávalo v oslabení. Frustrovaný Carrillo totiž zbytečně atakoval De Arrascaetu a sudí Elfath mu ukázal nekompromisně červenou kartu.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Coutinho10

jo on tam za Al Hilal hraje Giovinco

Reagovat
netopier

Flamengo nič moc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele