Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

semifinále
17.12.2019 18:30 CET
3 : 1
(0:1)

První semifinále na MS klubů: Flamengo vyzve nevyzpytatelný Al Hilal

Vůbec poprvé se na šampionátu nejlepších klubů světa objevuje Flamengo, jehož jediným cílem je jakožto druhého největšího favorita turnaje postup do finále, v němž by případně mohlo narazit na Liverpool. Soupeř bude ovšem hodně nepříjemný. Ambiciózní Al Hilal má ve svém týmu ostřílené hráče, kteří prošli mnoha zajímavými angažmá v Evropě.

Celek z Ria de Janeira letos na konci listopadu teprve podruhé ve své historii ovládl Copu Libertadores, když ve finále předčil argentinské River Plate. Poslední triumf v této soutěži si přitom zapsal před dávnými časy, konkrétně hovoříme o roku 1981. "Chceme vyhrát ještě více trofejí. A chceme také vyhrát MS klubů," burcoval obránce Filipe Luís.

Ten patří ve Flamengu k nejzkušenějším hráčům. Ostřílený třiačtyřicetiletý levý bek je v Evropě známým jménem, nejvíce let strávil jako hlavní pilíř defenzivních řad Atlética Madrid. "Musíme se nejdříve soustředit na Al Hilal a až pak na Liverpool. Už se to stalo jiným jihoamerickým mužstvům. Ztratili už v semifinále," upozorňoval Filipe Luís.

Kromě triumfu v nejprestižnější klubové soutěži Jižní Ameriky se podařilo Rubro-Negro získat titul i v lize. Opravdu prožívají velmi povedený rok. "Byl to odjakživa můj sen, ještě když jsem byl malý chlapec," zpovídal se Brazilec. "K tomuhle utkání přistupujeme s maximálním nasazením. Bude pak dost času přemýšlet o finále," ujišťoval.

Pikantní bude tenhle duel bezpochyby pro Jorgeho Jesuse, trenéra Flamenga. Ten po tři desetiletí trávil po štacích v portugalských klubech, včetně Benficy a Sportingu, než přešel k Al Hilalu. A odtud poté zamířil hned do Brazílie. "Byl to on, kdo tam sestavil celý tým. Ví dobře, jak hraje, jak působí. Jsme tedy na zápas připraveni," říkal Filipe Luís.

Saúdskoarabský protivník bude pro Mengao představovat bezpochyby těžkou zkoušku, ačkoli ten je pasován do role outsidera. Takticky je mužstvo pod vedením kouče Razvana Lucescua velmi vyzrálé, po křídlech operují moderní beci Yasir Al Shahrani i Mohammed Al Burayk, v ofenzívě operují nebezpeční André Carrillo nebo vždy efektivní Bafétimbi Gomis.

Ve svém prvním utkání na tomto šampionátu se podařilo Al Hilalu uspět nad africkým mistrem Espérance de Tunis. "Bylo dobrým znamením postoupit. Jsme sebevědomí, můžeme dojít do finále," uvedl stoper Ali Albulayhi. "Opravdu jsme získali klíčové vítězství. Chceme také porazit Flamengo. Neměli bychom ale zapomínat, že předchozí utkání bylo těžké."

I třicetiletý reprezentant Saúdské Arábie ví, že jeho oponent může využít rad Jorgeho Jesuse, pod jehož vedením také působil. "Je to opravdu dobrý kouč," mluvil uznale. "Respektujeme všechny naše soupeře. Každopádně vždy jdeme do utkání s cílem je skolit. Už musíme obrátit list. Ano, porazili jsme sice ES Tunis, už se však musíme soustředit na další mač."

Tip EuroFotbal.cz: 1

Autor: Patrik Sandev / fifa.com

Vzájemné zápasy

Nebyly nalezeny žádné zápasy.

Nebyly nalezeny žádné zápasy.

CR Flamengo - poslední zápasy

23.11.2019
CR Flamengo
2:1
CA River Plate
Copa Libertadores
F
24.10.2019
CR Flamengo
5:0
Grêmio FBPA
Copa Libertadores
SF 2.z
03.10.2019
Grêmio FBPA
1:1
CR Flamengo
Copa Libertadores
SF 1.z
29.08.2019
Internacional
1:1
CR Flamengo
Copa Libertadores
ČF 2.z
22.08.2019
CR Flamengo
2:0
Internacional
Copa Libertadores
ČF 1.z
01.08.2019
CR Flamengo
3:0p
CS Emelec
Copa Libertadores
OF 2.z

Nebyly nalezeny žádné zápasy.

Al Hilal FC - poslední zápasy

14.12.2019
Al Hilal FC
1:0
Espérance ST
MS klubů
ČF
24.11.2019
Urawa RD
0:2
Al Hilal FC
Liga mistrů AFC
F 2.z
09.11.2019
Al Hilal FC
1:0
Urawa RD
Liga mistrů AFC
F 1.z
22.10.2019
Al Hilal FC
2:4
Al Sadd SC
Liga mistrů AFC
SF 2.z
01.10.2019
Al Sadd SC
1:4
Al Hilal FC
Liga mistrů AFC
SF 1.z
17.09.2019
Al Hilal FC
3:1
Al Ittihad FC
Liga mistrů AFC
ČF 2.z
14.12.2019
Al Hilal FC
1:0
Espérance ST
ČF

Komentáře (2)

Přidat komentář
Coutinho10

jo on tam za Al Hilal hraje Giovinco

Reagovat
netopier

Flamengo nič moc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele