čtvrtfinále
28.02.2024 17:00 CET
2 : 1
po prodloužení
(1:0, 1:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Tomáš Schánělec (© FC Zlín)

Liberec na obrat nedosáhl. Zlín po strastiplné cestě dokráčel do pohárového semifinále

Zlín uspěl ve čtvrtfinále MOL Cupu díky výhře 2:1 po prodloužení nad Slovanem Liberec. Domácí poslal do vedení Tomáš Schánělec, jenž se v dresu Ševců prosadil poprvé od příchodu ze Sparty na hostování. Na konci úvodního dějství se nechal za šlápnutí na ruku protihráče vyloučit Mohamed Doumbia, čehož však Moravané k pojistce v základní hrací době nevyužili. Za svou pasivitu byli naopak v 83. minutě potrestáni vyrovnávací trefou, zkraje prodloužení si ale po přesné hlavičce Jakuba Janetzkého vzali náskok zpět. Hosté už na jeho gól odpovědět nedokázali, přestože se síly na hrací ploše vyrovnaly.

Slovan vstupoval do zápasu po úchvatném Podještědském derby, které nakonec vyústilo po závěrečném výpadku Jablonce v remízu. Navzdory krásné přestřelce však bylo hlavním tématem hororové zranění libereckého gólmana Huga Jana Bačkovského. Proti Zlínu se tak postavil mezi tři tyče Olivier Vliegen a česky hovořící Belgičan se musel mít na pozoru zejména před Tomem Slončíkem, jenž v Plzni zaujal i přes vysokou porážku.

Právě mladý talent rozjel už ve druhé minutě povedenou akci domácích, když po samostatném průniku procpal míč na Zviada Natchkebiu. Následnou střelu 24letého křídelníka ale gólmanská dvojka Liberce skvěle zlikvidovala. Ševci i nadále pokračovali v aktivním vstupu do utkání, což nakonec vedlo v 11. minutě k první trefě. Geniální přihrávku za obranu vymyslel stoper Jakub Černín, který našel v pokutovém území Schánělce, jenž s přehledem překonal Vliegena. Po půlhodině hry mohl zvýšit náskok svého týmu výborně hrající Natchkebia, jeho dalekonosný pokus ovšem skončil na pravé tyči. Pro nepříliš dobře hrající hosty přišla v závěru první půle další tvrdá rána, když byl za došlápnutí na ruku Slončíka vyloučen Doumbia.

Zlín mohl využít přesilovku hned zkraje druhého dějství, proti byl ale dobře chytající Vliegen. Hostující brankář nejprve famózně vyrazil nebezpečnou hlavičku Slončíka, na což navázal o pár chvil později i zákrokem proti střele Libora Holíka. Domácí se po změně stran nehnali bezhlavě za druhým gólem a spíše si proti oslabenému soupeři kontrolovali jednogólové vedení. To se jim nakonec vymstilo, jelikož v 83. minutě vyrovnal hlavou po rohovém kopu Marios Pourzitidis.

Hosté tak sice dotáhli bitvu až do prodloužení, ihned po jeho začátku ovšem inkasovali. Centr od Martina Cedidly protečoval Dominik Simerský na zadní tyč, u níž se nacházel Janetzký, který hlavou v pádu dorazil míč do sítě. Asistent u klíčové branky svému týmu o pár okamžiků později zavařil, když se po druhé žluté kartě nechal vyloučit. Nakonec to však Moravany mrzet nemuselo, jelikož si tentokrát těsný náskok pohlídali.

Ševci tak ovládli souboj týmů z opačných koutů republiky a po šesti letech si vybojovali místenku v pohárovém semifinále. Jeho úředním hracím termínem je 3. duben.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (10)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat
md92

Dvě výhry od Evropy

Reagovat
Pablos

Pérem už jsou tam… ještě dvě nohy

Reagovat
Sigma Olomouc

Karviná 8 bodů... hrozný formát

Reagovat
md92

V rámci národního poháru je to takhle kdekoli na světě.

Liga má otřesný formát, ta střední skupina měla zůstat 'bokem' a hrát o peníze a nasazení v domácím poháru.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
andrew96

Reagovat
ratusek

Zlín

Reagovat
Sigma Olomouc

Schánělec na té fotce vypadá jako čtrnáctiletý kluk.

Reagovat
MrOffside

Voda na mlýn panu Kaniovi, tohle Kozel nemůže ustát a v létě nástup Kováče

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele