semifinále - odvety
07.05.2008 17:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
AXA Arena, Praha

Sparta Praha

Bohemians Praha

Rozhodčí: Jílek - Ubias , Košec
Diváci: 1.339

Reportáž

Sparta podruhé porazila Bohemians Praha a je ve finále

Finále Poháru ČMFS zná svého prvního finalistu. Po dvou výhrách 1:0 se jím stala pražská Sparta, která vyřadila poslední druholigový celek v soutěži Bohemians.

Sparta od začátku plnila roli favorita a proti svému soupeři byla o něco lepší. Hosté se v úvodu střetnutí zatáhli především na vlastní polovinu a snažili se pečlivě bránit. Jenže už během první desetiminutovky si letenští vytvořili hned tři dobré šance, které zaváněly gólem. Nejprve v 9. minutě pálil tvrdě z přímého kopu Miroslav Matušovič a jeho dělovku vyrazil až gólman Winter, za minutu pro změnu hlavičkoval hned dvakrát nebezpečně stoper Tomáš Sivok.

Hosté přeci jen s postupem času trochu ožili. První střelu na Poštulkovu bránu vyslal Josef Galbavý, jenže chyběla mu přesnost. V 24. minutě si po akci Slepičky obdobně vedl na druhé straně záložník Kamil Vacek, který ale zakončoval nad. Nejblíže brance byli Bohemians v 37. minutě. Centr před bránu poslal Jandzik, míč doletěl až na hlavu Lenceviče a gólman Poštulka musel zasáhnout. Se štěstím nakonec neinkasoval. Těsně před přestávkou naopak mohl poslat do vedení Spartu kanadský stoper Hainault, po rohovém kopu Horvátha ale mířil nad.

Až v 61. minutě se na hřišti dělo opět něco zajímavého. Limberskému utekl Galbavý, připravil dobrou příležitost pro Kwameho, jeho skákavou střelu tečoval ještě jeden z domácích obránců a míč zamířil jen těsně vedle tyče. Naopak už za tři minuty utekl obraně střížkovské Bohemky útočník Jan Holenda, šel sám na bránu, jenže nakonec přestřelil.

Pouhých 1339 diváků se konečně dočkalo v 73. minutě. Domácím vyšla perfektní akce. Horváth dostal kolmici mezi obránce, z levé strany poslal přesný centr na druhou tyč, kde z voleje vypálil Jeslínek. Jeho prudkou střelu Winter ztlumil, ale pod tělem mu proklouzla do branky. Ovšem už zanedlouho mohla Sparta své vedení ještě zvýšit. Po Matušovičově centru střílel nebezpečně Jeslínek a gólman Winter měl opět hodně práce. Nakonec míč zastavil na brankové čáře.

Svěřenci kouče Bílka se očividně pouze s jednobrankovým vedením spokojit nechtěli a v 77. minutě si vypracovali další gólovku. Z hranice pokutového území pálil Holenda a jeho střelu zastavil až Winter. Hra se v závěru uklidnila a Sparta si dokráčela pro další vítězství, které ji zaručuje finále Poháru ČMFS, kde na ni čeká jeden z dvojice Liberec – Brno.

Autor: Tomáš Honajzer / idnes.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

DOUBLE SE BLIZI !

Reagovat
lada.sp

jakej pablb?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta buzerantu parta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No, nevim, co je lepší... Sparta, nebo naklonovaní klokani.

Reagovat
Marv

Falešná Bohemka

Reagovat
cerwi

nejlepší je slavie přece :o) jinak jako 1339 diváků na semifinále ČMFS za to by se měl českej fotbal stydět;-)

Reagovat
smazaný uživatel

na otevření novýho nejmodernějšího a domova slávie ani ne 15 000 lidí, za to ne? vlastně ne, za to by se měla stydět slávie

Reagovat
smazaný uživatel

vy byste tu picovali i kdyby tam prislo 20 999 divaku proste zavidite a nemuze to skousnout

Reagovat
smazaný uživatel

závidět 15 000 lidí na otevření stadionu? vám tam nikdo nebude chodit a budeš brečet a stěžovat si na závist chudáku...

Reagovat
smazaný uživatel

1339 nevim komu fanousci nechodi na stadion-proste zavist

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby nebyl včerejší zápas byl bys v hajzlu, neměl bys co vytáhnout, zatim co já můžu tahat skoro každý kolo na slávii závist? já to prostě nechápu, proč by měli sparťani závidět stadion, kterej má jenom o 500 míst než slávistickej? jiný rozíli než v kapacitě nehledám.... spíš naopak, vy jste mohli závidět do teďka návštěvy skoro všem v ČR a nevim jestli se to nějak změní i další sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

skoro vsem v CR ty se zpamatuj

Reagovat
smazaný uživatel

já se zpamatuju, to tak, spíš ty by jses měl vzpamatovat.... jenom zaslepenec jako ty nepozná nadászku, končim

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta hrála včera hrozně Doufám, že je Baník porazí a titul bude na Slavii

Reagovat
rufus

A viděl si ten zápas nebo ne?

Reagovat
smazaný uživatel

v zakladu hrali hraci, s kteryma se pocita na banik a tak tři dny před nejdůležitějším matchem sezony se nechtěli strhat...hráli co potřebovali....

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jo, byl sem tam....Nejdřív sem seděl vedle ultras, ale po hnusných pokřiků na Ibeho sem musel jít jinam....Sparta třeba hrála co potřebovala, ale před tim než dala gól, tak málem z rohu Střížkova inkasovala..Jasně, hrála líp, ale druhá půle byla hodně vyrovnaná....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele