semifinále - 1. zápasy
08.01.2020 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Leicester se v boji o finále střetne s Villans i podruhé

Ve druhém semifinále anglického League Cupu si to Leicester City rozdal s Aston Villou. První střet skončil remízou 1:1, hosty poslal do vedení Frederic Guilbert, za "Lišky" srovnal Kelechi Iheanacho. O postupujícím tak bude muset rozhodnout odveta, kterou hostí Villa Park 28. ledna.

Podle postavení v tabulce Premier League byl Leicester velký favorit a také se dostal jako první do šance. Nakamba v devatenácté minutě přihrál Vardymu, který však střílel z velkého úhlu, takže Nyland zvládl balón vyrazit na roh. Po dalších čtyřech minutách znovu hostující mužstvo pozlobil elitní sniper domácích. Pérez luxusním pasem našel nejlepšího střelce Premier League, Vardy se následně skvěle uvolnil, takže se dostal až před Nylanda, ale zakončil přímo do něj.

Staré okřídlené přísloví zní "nedáš, dostaneš". Leicester poznal jeho krutost ve 28. minutě. Akce začala špatným odkopnutím Söyüncä, čehož využil El Ghazi. Ten vzdušnou přihrávkou našel v malém vápnu Frederica Guilberta, který se skvěle protlačil k zakončení a překonal Schmeichela. Před koncem prvního poločasu mohli hosté skórovat podruhé, Konsa však po skvělém centru Grealishe trefil jen břevno.

Ve druhé půli byli domácí dost bezradní a nebyli schopni se dostat do vápna Aston Villy. Kombinace na soupeřově polovině však přeci jen v šanci vyústila. Maddison se zničehonic objevil ve vápně a vyslal tvrdou ránu, kterou dalším výborným zákrokem zpacifikoval Nyland. V 73. minutě měl Maddison znovu příležitost po centru Pereiry, i tentokrát však trefil jen připraveného Nylanda.

Ve čtyřiasedmdesáté minutě už se domácí branky přeci jen dočkali. Vardy vystihl špatnou rozehrávku, poté vyslal do úniku střídajícího Kelechiho Iheanacha, který tvrdou ránou propálil skvěle chytajícího Nylanda. Poté Vardy rozjásal tribuny podruhé, ale zbytečně, protože míč mířil pouze do boční sítě.

Oba celky se nyní musí naladit na ligu, Leicester hostí Southampton, Aston Villa přivítá Manchester City.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

(postup hosté)

Reagovat
jn38

Reagovat
Pharrell

4:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele