13. kolo
25.11.2023 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Antonio Candreva (© AFP)

Salernitana proti opařeným Římanům poprvé vyhrála. Lazio nespasil ani rekordman Immobile

Lazio překvapivě padlo ve 13. kole Serie A na půdě Salernitany 1:2, a potvrdilo tak nepříliš oslnivou formu v probíhajícím ročníku. Orlům se ovšem tentokrát vydařil vstup do utkání lépe, když na sklonku úvodního dějství skóroval z penalty Ciro Immobile. Zkušený kapitán hostů přidal svůj jubilejní 100. gól ve venkovních duelech v rámci italské nejvyšší soutěže, což dokázal jako vůbec první hráč v historii. K obratu ovšem Granatu po změně stran nastartoval Grigoris Kastanos, kterého vítěznou trefou doplnil v 66. minutě bývalý hráč hostujícího celku Antonio Candreva.

Hráčům Salernitany reprezentační pauza bodla, jelikož před jejím začátkem byli jedním z nejhorších týmu v top pěti ligách. O tom svědčila především kolonka výher, kde svítila od startu ročníku nula. Granata měla zároveň nejhorší defenzivu v lize a směrem do útoku to s pouhými osmi vstřelenými góly také nebyla žádná hitparáda. Tentokrát ji doma čekal další těžký soupeř, jelikož se jí do cesty postavilo Lazio. Římané chtěli proti outsiderovi odčinit dvě ztráty v řadě a odstartovat novou vítěznou vlnu.

Po velmi opatrném startu ze strany obou celků se diváci dočkali úvodní příležitosti až ve 23. minutě, kdy bývalý hráč Orlů Candreva naservíroval nebezpečný centr do pokutového území. Všichni přítomní čekali teč, která však nepřišla a Ivan Provedel musel pohotově reagovat. O dvě minuty poté se z úctyhodné vzdálenosti napřáhl Emil Bohinen a míčem orazítkoval břevno. Přesto ještě před odchodem do šaten nastala kontroverzní situace, když byl kapitán Immobile stažen k zemi v pokutovém území domácích. Hlavní sudí po konzultaci s videorozhodčím nařídil penaltu, kterou nejlepší střelec v historii Biancocelesti chladnokrevně proměnil.

Po návratu na hrací plochu se radovali příznivci Granaty. Kastanos využil zmatku v pokutovém území Biancocelesti a úspěšně uklidil míč do sítě hostů. Na opačné straně chybělo svěřencům Maurizia Sarriho pouze pár centimetrů, aby se ujali opět vedení. Felipe Anderson však netrefil balon, tak jak by si představoval. Stadio Arechi explodovalo radostí díky Candrevovi. Zkušený Ital předvedl výstavní kousek téměř z 25 metrů, který ještě zaplaval těsně před Provedelem a našel si cestu pod břevno. Lazio se nedočkalo vyrovnávací trefy ani po střele z přímého kopu Tatyho Castellanose, který mířil do vrchních řad tribuny.

Salernitana tak šokovala Lazio a připsala si vůbec první vítězství v letošním ročníku. Na dobrý výkon bude chtít navázat 3. prosince, kdy se v dalším ligovém kole střetne s Fiorentinou. Římané změří o den dříve síly s Cagliari.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele