14. kolo
03.12.2023 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Fiorentiny (© AFP)

Salernitana dalšímu favoritovi nezavařila. Fiorentina vytěžila maximum ze skvělého startu

Fiorentina ve 14. kole Serie A nezaváhala a na vlastní půdě porazila Salernitanu 3:0. "Fialky" měly skvělý vstup do utkání, když v 18. minutě vedly o dvě branky. Pro oba střelce to byly premiérové trefy. Lucas Beltrán totiž zaznamenal vůbec první gól v nejvyšší italské soutěži, Riccardo Sottil, jenž pojišťoval výhru domácích, se zase prosadil poprvé v letošním ročníku. Tým ze Salerna tak nenavázal na skalp Lazia z minulého kola a i nadále zůstává přilepen u dna tabulky. Český záložník Antonín Barák strávil celý duel na lavičce náhradníků.

La Viola zmírnila zklamání z nedávné série nezdarů v domácí soutěži, když ve čtvrtek těsně zdolala belgický Genk a zajistila si účast v jarní fázi Konferenční ligy. To ale nic neměnilo na tom, že celek vyznávající fialové barvy mezi italskou elitou nezvládl čtyři z posledních pěti utkání a opustil pohárové příčky. Jeho naděje proti týmu ze Salerna však spočívala v nedávné bilanci s tímto soupeřem na vlastním hřišti. Od návratu Granaty do Serie A ji totiž Fiorentina před svými fanoušky vždy zdolala.

K prodloužení této vítězné série domácí celek nasměroval už v šesté minutě Beltrán, který s přehledem proměnil penaltu po faulu na Arthura Mela. Jen o pár okamžiků později málem zasadil Salernitaně další ránu Jonathan Ikoné, jenže jeho hlavičku z dorážky fantasticky zastavil Benoït Costil.

Zkušený Francouz tak podruhé inkasoval až v 18. minutě, kdy neměl šanci zasáhnout proti krásné ráně Sottila pod břevno. Naprostou dominanci Fiorentiny mohl před půlhodinou zápasu přetavit ve svůj druhý gól Beltrán. Talentovaný Argentinec si našel centr z levé strany, z bezprostřední blízkosti ovšem zamířil jen do tyče.

Krátce po změně stran málem z ojedinělé šance hostů snížil Chukwubuikem Ikwuemesi, jehož prudká hlavička se od země odrazila jen do břevna. V 56. minutě ale jakékoliv naděje Granaty na zdramatizování duelu zadupal Giacomo Bonaventura. Zkušený středopolař obdržel přihrávku Sottila před prázdnou bránu a stoprocentní příležitostí nepohrdl. Po třetí trefě sundaly Fialky nohu z plynu a trpělivou kombinací mířily k tříbodovému zisku.

Fiorentina tedy potvrdila výbornou domácí bilanci se Salernitanou a na vlastním stadionu ji opět porazila. Dalším soupeřem Fialek bude 10. prosince AS Řím, zatímco Granata ve stejný den přivítá Bolognu.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele