základní část, 25. kolo
06.03.2023 18:30 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Armand Laurienté (© AFP)

Sassuolo přišlo o dvoubrankový náskok, v nastaveném čase mu však přeci jen zařídil výhru žolík Bajrami

Sassuolo nakonec potvrdilo roli favorita proti zachraňujícímu se Cremonese, a i když po změně stran přišlo o dvoubrankový náskok, tak se raduje z důležité výhry v poměru 3:2, kterou v samém závěru vystřelil střídající Nedim Bajrami. Domácí výběr se přiblížil k poklidnému středu tabulky a se třiceti body je třináctý, hosté naopak zůstávají na předposledním devatenáctém místě s dvanácti body a k udržení stále mají velmi daleko.

Svěřenci trenéra Alessia Dionisiho v prvním poločase doslova vyškolili svého protivníka z produktivity a své jediné dvě větší možnosti přetavili v důležité dvoubrankové vedení. Krátce po pětadvaceti odehraných minutách otevřel gólový účet Armand Laurienté, jenž se postavil k přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů a balón nádherně zakroutil pod břevno, brankář Carnesecchi se jen naprázdno proletěl vzduchem.

Outsider tohoto střetnutí mohl vyrovnat zhruba deset minut před přestávkou, jenomže po rohovém kopu hlavičkoval Tsadjout pouze do pravé tyče. A tak Sassuolo záhy udeřilo podruhé, neboť Davide Frattesi se po vynikající akci na levém křídle dostal k odraženému míči a ve 41. minutě ho pohotově uklidil přímo k pravé konstrukci. Avšak Cremonese vstoupilo do druhého dějství jako vyměněné a svého soupeře překvapilo.

Po deseti minutách druhého dějství se sice chvěla branková konstrukce podruhé, protože Defrel po rychlém protiútoku orazítkoval ranou z hranice šestnáctky horní tyčku, pak již ale úřadovali hosté. Krátce po odehrané hodině snížil Cyriel Dessers, který po efektivním zpracování míče na prsa zamířil do protějšího spodního růžku.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem uchránil domácí od vyrovnání López, ten totiž po rohovém kopu odkopl balón z brankové čáry do bezpečí. Cremonese přeci jen udeřilo podruhé v 83. minutě. Přesnou mušku měl opět aktivní Dessers, jelikož po dlouhém výkopu Carnesecchiho obešel gólmana Consigliho a z hodně ostrého úhlu se štěstím rozvlnil síť.

Když už se zdálo, že se na nerozhodném výsledku nic měnit nebude, tak v nastavení z ničeho nic rozhodl Bajrami. Čtyřiadvacetiletý albánský záložník se po vynikající šajtli Laurientého opřel do balónu z voleje a ze sedmi metrů propálil naprosto bezmocného Carnesecchiho.

Autor: Viktor Sandev / goal.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele